SNS: Kada će Pajtić odgovarati na pitanja poslanika

Izvor: Blic, 06.Jul.2015, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Kada će Pajtić odgovarati na pitanja poslanika

Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Vojvodine upitali su danas predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića kada će se udostojiti da prisustvuje nekoj od sednica i odgovarati na pitanja poslanika, kao što to radi premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Pajtić je, kako se navodi u saopštenju SNS, poslednji put redovnoj sednici prisustvovao pre sedam meseci, što dokazuju i zapisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << skupštinskih službi.

I dok DS na sva usta kritikuje premijera Srbije, pravi makete i izvrgava ruglu najvažniju instituciju u državi - Skupštinu Srbije, Pajtić koji je i predsednik demokrata, prisustvuje samo tematskim i svečanim sednicama pokrajinske skupštine, gde poslanicima nije dozvoljeno da postavljaju pitanja, navodi u saopštenju narodni poslanik SNS u Skupštini Vojvodine Darko Bađok.

"Za razliku od Pajtića, premijer Aleksandar Vučić redovno prisustvuje sednicama Narodne Skupštine i dostupan je za medije i gradjane. Za razliku od Pajtića, Vučić i članovi Vlade Srbije su omogućili da im se direktno postavljaju poslanička pitanja, što Poslovnikom o radu Skupštine Vojvodine nije omogućeno poslanicima u Vojvodini, kojima je zabranjeno direktno obraćanje predsedniku i članovima pokrajinske vlade", ukazuje Bađok.

Prema njegovim rečima, za razliku od Pajtića, Vučić i ministri diskutuju sa republičkim poslanicima, dok je vreme izlaganja poslanika u Skupštini Vojvodine ograničeno na pet minuta, bez mogućnosti repliciranja, a Pajtić i članovi Pokrajinske vlade imaju neograničeno vreme za svoje izlaganje.

"Razumemo strah Bojana Pajtića od poslanika opozicije i njegovu paniku kada treba položiti račune pred gradjanima, s obzirom na katastrofalne rezultate njegove politike, koja je devastirala Vojvodinu, ali njegovo izbegavanje poslanika opozicije i nepoštovanje demokratskih načela u Skupštini Vojvodine neće sprečiti građane da se na izborima izjasne za promene u Vojvodini", smatra Bađok.

Poslanici SNS u pokrajinskoj skupštini se nadaju da Pajtić neće imati ništa važnije 7. jula, kada je na dnevnom redu pokrajinske skupštine završni račun budžeta Vojvodine za 2014. i da će ih iznenaditi svojim prisustvom na sednici, ali i odgovarati na pitanja o trošenju para građana Vojvodine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Kad će Pajtić odgovarati poslanicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2015

Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Vojvodine upitali su danas predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića kada će se udostojiti da prisustvuje nekoj od sednica i odgovarati na pitanja poslanika, kao što to radi premijer Srbije Aleksandar Vučić...Pajtić je, kako se navodi u saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

A kada će Pajtić da bude ljudina kao Vučić?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2015

Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Vojvodine upitali su u ponedeljak predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića kada će se udostojiti da prisustvuje nekoj od sednica i odgovarati na pitanja poslanika, kao što to radi premijer Srbije Aleksandar Vučić...Pajtić je, kako se navodi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.