SNS: Jeremić prespavao odluke Vlade o zaštiti seljaka

Izvor: RTS, 24.Jan.2017, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Jeremić "prespavao" odluke Vlade o zaštiti seljaka

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Nenad Katanić izjavio je da je Vuk Jeremić "prespavao" odluke vlade u cilju unapređenja i zaštite srpskog seljaka i srpskog poljoprivrednog zemljišta i pitao ga ima li šta da ponudi osim parola.
"Čini mi se da je let gospodina Jeremića od Njujorka do Beograda trajao toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dugo da je tokom zimskog sna propustio činjenicu da je Vlada Srbije krajem decembra donela odluku o postupku davanja poljoprivrednog zemljišta u zakup na 30 godina putem javnog poziva domaćim poljoprivrednim gazdinstvima i drugim pravnim licima", rekao je Katanić za Tanjug.
Katanić je naglasio da će javni poziv biti objavljen početkom februara i ukazao na to da se sve te informacije mogu pročitati na sajtu Ministarstva poljoprivrede, "ali izgleda on (Jeremić) više poznaje stanje poljoprivrede u drugim zemljama".
Prema njegovim rečima, Jeremić je isto tako propustio i činjenicu da je u budžetu za poljoprivredu za 2017. godinu pet puta više novca za investicije nego ranije.
"Srpski seljak i srpsko poljoprivredno zemljište biće zaštićeno na pravi način i u skladu sa najvišim standardima, a u skladu s našim interesima. Bolje bi bilo da je na celu priču o našoj poljoprovredi obratio pažnju tokom svog ministrovanja i niza propusta na štetu našeg agrara tokom potpisivanja SSP-a. Srpska napredna stranka ima jasan put rešavanja problema u srpskom agraru, a od Vas, gospodine Jeremiću, sem parola, ima li šta?", poručio je Katanić.
Jeremić je u bačkom selu Parage, u razgovoru sa meštanima tog sela, rekao da će se "kao predsednik Srbije zalagati za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima", i dodao da će se, kako su preneli mediji, zalagati da se poljoprivredno zemljište ne daje u zakup bez adekvatne tenderske procedure.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KATANIĆ (SNS): Jeremić "prespavao" odluke Vlade u cilju unapređenja i zaštite srpskog seljaka i zemljišta

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2017

Katanić naveo da je Jeremić isto tako propustio i činjenicu da je u budžetu za poljoprivredu za 2017. godinu pet puta više novca nego ranije za investicije..Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Nenad Katanić izjavio je večeras da je Vuk Jeremić "prespavao" odluke vlade u cilju unapređenja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.