Izvor: Press, 21.Jan.2015, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Bivši Tadićev režim najodgovorniji za situaciju na KiM

Bivši režim Borisa Tadića najodgovorniji je za trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i odbacio kritike da je aktuelni problem sa Trepčom posledica načina na koji je vlada pregovarala Briselski sporazum.
"Tek sa vladom Aleksandra Vučića mi smo dobili jasnu politiku prema Kosovu i Metohiji i vrlo jasan i odlučan >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odnos kad je u pitanju Trepča i imovina svih srpskih preduzeća u pokrajini", rekao je Martinović Tanjugu. 



Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića ranije danas saopštila je da je aktuelni problem sa Trepčom logična posledica načina na koji je vlada pregovarala o Briselskom sporazumu, a da je to pitanje tek sad u žiži javnosti jer su građani obmanjivani još od 2013. godine. 

"SNS najodlučnije odbacuje sve optužbe bivšeg režima koji predstavlja Boris Tadić i SDS jer su oni najodgovorniji za situaciju na KiM posebno kad je u pitanju Trepča", rekao je Martinović. 

On je naveo da će SNS, u skladu sa domaćim zakonodavstvom i međunarodnim pravnim poretkom, učiniti sve da se zaštite državni interesi na KiM i imovina u pokrajini. 

Prema Martinovićevim rečima, režim Borisa Tadića ništa nije uradio pred Ujedinjenim nacijama da se reši problem Kosova i Metohije, a razgovori predstavnika Beograda i Prištine tada su, umesto na najvišem nivou, vođeni iza zatvorenih vrata, dok građani nisu znali ni o čemu se razgovara. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Bivši Tadićev režim najodgovorniji za situaciju na Kosovu

Izvor: Blic, 21.Jan.2015

Bivši režim Borisa Tadića najodgovorniji je za trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i odbacio kritike da je aktuelni problem sa Trepčom posledica načina na koji je vlada pregovarala Briselski sporazum..."Tek sa vladom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.