SDS počela sa kritikama na račun vladajuće koalicije

Izvor: juGmedia, 30.Sep.2016, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS počela sa kritikama na račun vladajuće koalicije

VLASOTINCE – Predstavnici Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke, jedine opozicine partije u lokalnom parlamentu, ocenili su danas da vladajuća koalicija sa Srpskom naprednom strankom na čelu, nije pokazala nikakve rezultate za pet meseci vršenja vlasti.

Lider SDS-a Slavoljub Mitov kazao je na konferenciji za novinare da se za to vreme nije video nikakav pomak u opštini.

„Lokalna vlast >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << koju vodi SNS ništa nije uradila, do sada je asfaltirana jedna ili dve ulice u gradu i to one koje su pripremljene dok je vlasotinački SDS bio deo vladajuće koalicije. Nema pomaka lokalna samouprava loše radi”, kazao je Mitov.

On je vladajuću koaliciju optužio i da  članovima SDS koji rade u opštinskoj upravi preti novom sistematizacijom, zbog čega vlada strah za sopstvenu egzistenciju.

”Odeljenje koje je dobro radilo i donosilo prihod opštinskom budžetu oko 3,5 miliona dinara – lokalna poreska uprava, je rasformirana”, istakao je Mitov.

Govorio je i o neuspešnim prekograničnim projektima.

“Kada je reč o projetima prekogranične saradnje naša opština doživela je fijasko. Nijedan od četiri projekta nije prošao, a ogromana sredstva su uložena, prevođenja su koštala blizu milion dinara, a efekata nema. Lokalna samouprava ne radi dobro, ali građani su sami izabrali vlast koja će ih voditi”, zaključio je, dok je predsednik Izvršnog odbora SDS Momir Kitanović kritikovao opštinski budžet uz ocenu da on nije dobro isplaniran i da dosadašnji prilivi ne obećavaju izvršenje do kraja godine.

Bivša direktorka biblioteke Miljana Išljamović ocenila je da njena smena ima političku pozadinu i najavila tužbu nadležnim organima koji će ceniti zakonitost smene.

Prilikom smene Išljamoviće na sednici Skupštine opštine i prilikom donošenja odluke da se rasfomiraju “odeljenja koja su uspešno radila”, odbornici SDS nisu, naime, diskutovali, pa je tako Išljamovićeva bila usamljena u dokazivanju svog, kako je podvlačila, profesionalnog odnosa prema radu.

Mitov je na neki način nagovestio da je ovom konferencijom za novinare, na kojoj inače nisu pozvani svi mediji koji izveštavaju iz Vlasotinca, prekinuto političko primirje između vlasti i opozicije.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.