REM zabranio spot po Vučićevoj ideji; SNS: Skandalozno

Izvor: B92, 17.Mar.2017, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REM zabranio spot "po Vučićevoj ideji"; SNS: Skandalozno

Beograd -- Savet Regulatornog tela za elektronske medije naložio je medijima da u roku od 24h obustave emitovanje predizbornog spota u kome se uzvikuje "Vučiću, pederu".

Kako je objavljeno na sajtu REM-a, spot je zabranjen jer krši Zakon o oglašavanju kojim se precizira da "oglasna poruka ne sme da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim".

Po navodima REM-a, spot predsedničkog kandidata zabranjen je bez obzira na to što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u konkretnom slučaju skandiranje potpuno individualizovano.

U predizbornom spotu kandidata Aleksandra Vučića, čija se radnja dešava u jednom kafiću, na samom kraju čuje se navijačko skandiranje pomenute rečenice, koje dolazi sa prenosa utakmice na televiziji.

Inače, lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić je pre dvadesetak dana najavio da će napraviti "jedan poseban spot sa 'Vučiću, pederu'" i rekao da je to njegova ideja.

"Da vas obavestim, pravim jedan poseban spot, i to je bila moja ideja, sa 'Vučiću, pederu'. Taman da uživaju, da to mogu da viču svaki dan, i to ću da emitujem najviše da vide kakve su njihove intelektualne mogućnosti, programski kapaciteti i planovi za budućnost. Sasvim slučajno, a protiv tih ljudi nemam ništa, slučajno nisam to. I to su promašili, to im je izgleda čitav program, drugu ideju nemaju. A ja sam kriv što neću da im se dodvoravam", rekao je tada Vučić, odgovarajući na pitanja novinara o tome kada je snimljen njegov spot u avionu i koliko je koštala njegova izrada.

Povodom odluke REM, oglasila se i SNS, koja saopštava da će "poštovati odluke državnih organa, pa i REM-a".

"Smatramo da je ta odluka skandalozna i da pokazuje da i dalje u REM-u sede oni koji podržavaju bivši dosovski režim po svaku cenu. Isto tako kao i danas, zabranili su spot SNS 2012. godine", navode iz SNS.

Kako se dodaje u saopštenju, u REM postoji pravilo "zabraniti sve spotove SNS", koji "jedini nisu prljavi i negativni".

"A da pritom one koji su deo prljave kampanje i koji su negativni, neće ni da pogledaju", navodi se.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zabranjen Vučićev predizborni spot

Izvor: Beta, 17.Mar.2017

Savet Regulatornog tela za elektronske medije naložio je danas medijima da u roku od 24 sata obustave emitovanje predizbornog spota u kome se uzvikuje "Vučiću pederu".Kako je objavljeno na sajtu REM-a, spot je zabranjen jer krši Zakon o oglašavanju kojim se precizira da "oglasna poruka ne sme da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.