Predsednik skupštine Kragujevca: Logično je da DS i SNS raspi***ju sve u Srbiji

Izvor: Blic, 29.Jun.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik skupštine Kragujevca: "Logično je da DS i SNS raspi***ju sve u Srbiji"

Odbornici Srpske napredne stranke napustili su danas sednicu Skupštine Kragujevca zbog toga što je, kako su naveli, predsednik tog parlamenta Saša Milenić vređao predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Saša Milenić

- Milenić je za skupštinskom govornicom psovao i izrekao niz vulgarnih i uvredljivih reči na račun predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije, zbog čega je svih 18 odbornika SNS napustilo sednicu rekao je Tanjugu zamenik predsednika odborničke grupe SNS Goran Kovačević.

Kovačević smatra “da to nije samo uvreda predsednika Srbije već je i vređanje Skupštine grada Kragujevca”.

Milenović je za govornicom rekao da bi Tomislav Nikolić trebalo da bude "u bukagijama da je reda i zakona, zato što je direktono odgovoran za izazivanje verske i nacionalne mržnje i verskog i nacionalnog rata", ali je ipak izabran za predsednika Republike.

- Pritom prepoznajemo da je najlogičnija stvar da on s bivšim predsednikom napravi koaliciju i da DS i SN, narodski rečeno, raspi**aju sve što imamo i da onda zdrave snage u društvu grade budućnost - rekao je Milenić.

Milenić je rekao da je od medija saznao da su naprednjaci napustili sednicu.

On je Tanjugu izjavio da nije dobio zvanično saopštenje da su odbornici SNS napustili današnju sednicu, kao i da je vređanje započeo šef odbornicke grupe naprednjaka Radomir Nikolić, koji je i sin predsednika Srbije.

- Kao predsednik Skupštine nisam dobio zvanično saopštenje odborničke grupe SNS o napuštanju sednice Skupštine grada i informaciju o tome dobio sam posredno od predstavnika sredstava javnog informisanja - rekao je Milenić.

- Ako je to istina i ako je to navedeno obrazloženje, onda ja imam samo jedan komentar, a to se u komunikaciji zove okrenuti nekome ogledalce - naglasio je Milenić.

- Budući da je šef odborničke grupe SNS Radomir Nikolić, neposredno pre mog javljanja za govornicom izlagao slobodne utiske o tome koji bi od najviših funkcionera ‘Zajedno za Šumadiju’ mogli da završe na robiji, ja sam shodno njegovom izlaganju i sam izneo svoja slobodna uverenja na tu temu. Taman toliko koliko im se učini neprijatno takva ocena i takvo razmišljanje o njihovom slučaju, trebalo bi da posluži kao lep nauk, pre nego što se to iznese na istu temu o ostalim učesnicima javnog života - kaže Milenić, koji je predsednik gradskog odbora “Zajedno za šumadiju” čiji je lider Veroljub Stevanović.

Rasprava je počela oko ponovnog imenovanja direktora Parking servisa Nenada Vasiljevića, kada je šef odborničke grupe naprednjaka Radomir Nikolić kritikovao njegov ponovni izbor iako je, kako je naveo, u preduzeću napravio dug od 53 miliona dinara. Na to je reagovao Milenić koji je kritikovao prošlost predsednika Srbije Tomislava Nikolića

Milenić je predsednik gradskog odbora stranke “Zajedno za Šumadiju”, čiji je lider Veroljub Stefanović, i koja zajedno sa G17 plus, koalicijom oko SPS, Preokretom i DSS ima većinu u gradskoj skupštini.

Odbornici SNS u Kragujevcu su u opoziciji kao i Demokratska stranka, a predsednik njihove odborničke grupe je Radomir Nikolić, sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je učestvovao danas u zasedanju Skupštine.

VIDEO > Sukob naprednjaka i URS u Kragujevcu:

Povezane vesti: DSS u Trsteniku vraćeni mandati, URS i SNS bez većine Sin lidera SNS kandidat za gradonačelnika Kragujevca: Nudi sistem "15 u 1"
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.