Pozivaju Vučevića da izbaci TS iz vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2015, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozivaju Vučevića da izbaci TS iz vlasti

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) pozvao je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i njegovu Srpsku naprednu stranku da odmah raskinu koaliciju s Trećom Srbijom. Istup Aleksandar Đurđeva LSV ocenjuje kao govor mržnje.

DS je pozvala Vučevića da raskine koaliciju s Trećom Srbijom zbog najnovijeg incidenta u kojem je, po pisanju medija, funkcioner Treće Srbije Aleksandar Đurđev optužio jednu novinarku Blica da je špijunka, a konobara u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grada da je pokušao da ga otruje kafom.

"Parapolitička organizacija Treća Srbija više nije opasna samo za gradski budžet i džepove svih građana Novog Sada, oni su postali i fizička pretnja svima koji silom prilika moraju da rade i komuniciraju s njima", naveo je gradski odbor DS u saopštenju.

Dodaje se da je napad Đurđeva na radnika Skupštine grada i na novinarku "nečuveni skandal", pred kojim Vučević "više ne može ostati nem".

"Ako Vučević dosad nije želeo da zaštiti gradsku imovinu od lopovluka lažnih branilaca Srbije i pravoslavlja, čiji se patriotizam valjda ogleda u tome što nečuveno vole srpske pare, onda mora da zaštiti bar dostojanstvo građana i zaposlenih u gradskoj upravi", poručila je DS.

LSV: Ako to nije govor mržnje, onda šta je?

Optužba funkcionera Treće Srbije i viđenog funkcionera vladajuće koalicije u gradu Aleksandra Đurđeva da novinarka „Blica“ radi za „hrvatsku obaveštajnu službu“ i vodi „orkestriranu kampanju“ protiv Treće Srbije samo zbog pitanja da prokomentariše optužbe na svoj račun, predstavljaju "vrhunac ludila do kojeg je dovelo opstajanje ove interesne grupacije u gradskoj vlasti", saopštila je Liga socijaldemokrata Vojvodine.

LSV je, kaže se u saopštenju, upozoravala da se Treća Srbija "iživljava nad gradskom imovinom i da uništava sve čega se dotakne, a sramote koje nanose gradu se nižu jedna za drugom".

"Sada, među novinarima koji se usuđuju da pišu o njihovoj bahatosti i, pritom, traže komentar od njih - pronalaze špijune! Ako to nije govor mržnje, onda šta je?", pita LSV i dodaje da   vladajuća većina "nereagovanjem na javašluk, teror i nepravdu koju zavodi Treća Srbija, tome daje legalitet i snosi jednaku krivicu".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.