Poslanik SNS-a: Tvrdnje DS-a zlonamerne

Izvor: Blic, 06.Mar.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik SNS-a: Tvrdnje DS-a zlonamerne

Poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić odbacio je danas optužbe Opštinskog odbora DS iz tog grada da mu je prošle godine isplaćen poslanički dodatak iz lokalnog budžeta, navodeći da su takve tvrdnje demokrata zlonamerne.

"Zgrožen sam činjenicom da se na ovaj način prezentuje nešto što je notorna laž, a deo je jedne apsolutno orkestrirane kampanje protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNS, a znamo kakvu je pustoš DS ostavila iza sebe, konkretno u Prokuplju, reč je o dve milijarde dinara dugovanja", rekao je Laketić Tanjugu.

Povodom optužbi Opštinskog odbora DS iz Prokuplja da mu je prošle godine iz lokalnog budžeta isplaćeno 700.000 dinara na ime naknade za zaposlene, Laketić navodi da u lokalnom budžetu postoji stavka - poslanički dodatak, a koja nema veze sa republičkim poslanicima, već sa odbornicima Skupštine opštine Prokuplje.

Laketić je objasnio da svi odbornici SO Prokuplje, bez obzira na stranačku pripadnost, iz tog dela lokalnog budžeta primaju naknade nakon održane sednice lokalne skupštine, odnosno dnevnice.

"Upravo ovim saopštenjem su dokazali da su zlonamerne neznalice. Trebalo je prvo da se raspitaju čemu služi taj konto - poslanički dodatak, a nakon toga da komentarišu. To je apsolutno prvo neznanje, a s druge strane jedna vrlo, vrlo izražena zla namera", kaže Laketić povodom tvrdnji DS.

Laketić navodi da već duže nije odbornik SNS u SO Prokuplje jer je, kako kaže, moralna i stranačka obaveza funkcionera SNS da nemaju duple funkcije.

Prema njegovim rečima, lider DS Bojan Pajtić je prošle nedelje dolazio u Prokuplje gde se sastao sa članovima te stranke i "najavio najprljaviju kampanju DS protiv SNS".

"Čovek koji vlada u Vojvodini sa šest posto i koji misli da na taj način, zajedno sa ovakvim lokalnim liderima, može na ovaj način da se bavi politikom i da neistinama lansira neke svoje ideje, neće moći da se primi u narodu, jer je narod prepoznao to", naveo je Laketić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poslanik Laketić (SNS), sam sebi utvrdio poslanički dodatak u Prokuplju

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Mar.2015, 11:07

Narodni poslanik, Darko Laketić (SNS) sam sebi dodelio milionski poslanički dodatak, iz budžeta opštine Prokuplje...Narodni poslanik iz Prokuplja dr Darko Laketić, inače predsednik SNS u Prokuplju, utvrdio je sebi u budžetu Opštine Prokuplje POSLANIČKI DODATAK na osnovu koga mu je u 2014. godini...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.