Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici Dosta je bilo napustili sednicu Skupštine Srbije

Poslanici pokreta Dosta je bilo napustili su danas sednicu Skupštine Srbije pošto je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović za predsednika tog pokreta Sašu Radulovića rekao da je "poznati kriminalac koji je upropastio privredu".

Poslanici su iz sale izašli tik pored Martinovića, a Radulović mu je dok je prolazio rekao: "Sram vas bilo".

Poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pokreta Dosta je bilo negodovali su zbog objedinjavanja šest tačaka dnevnog reda koje međusobno nisu povezane.

"Po Poslovniku Skupština može da odluči da obavi zajednički pretres o više predloga zakona samo ako su te tačke međusobno uslovljene ili su rešenja međusobno povezana", rekao je Radulović i upitao kakve veze ima sporazum o budžetskoj podršci sa formiranjem Fonda za za zapadni Balkan i po kom osnovu je to objedinjeno.

On je reklamirajući povredu Poslovnika o radu parlamenta istakao da predsedavajući nije smeo ni da dozvoli da se o objedinjavanju tih tačaka i još četiri sporazuma uopšte glasa.

Zbog objedinjavanja međusobno nepovezanih tačaka negodovali su i poslanici Socijaldemokratske stranke i pokreta Dveri, a atmosfera u sali je bila bučna i burna.

Dešavanja su kulminirala posle izlaganja Martinovića. On je zatražio od predesedavajućeg da "ne dozvoli Saši Roduloviću poznatom kriminalcu koji je upropastio privredu da upropasti i skupštinu".

Pošto je Martinović to izgovorio poslanici DJB su dugo i glasno aplaudirali, a zatim i napustili salu.

Pošto su napustili salu Martinović je za Radulovića još rekao da je predsednik pokreta DJB bio ministar tri meseca i da je "najuren iz Vlade Srbije zbog katastrofalne politike koju je vodio", a Dverima je poručio da ne mogu oni sa pet šest poslanika da određuju šta se i kako radi u skupštini.

Potom je usledio niz zahteva opozicije za reklamiranje Poslovnika, pa je predsedavajući odredio pauzu od deset minuta.

Poslanici su danas počeli novu sednicu, ali ne i raspravu jer utvrđivanje dnevnog reda traje skoro tri sata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.