Pastor i Vučić za koncentracionu Pokrajinsku vladu

Izvor: Blic, 18.Avg.2014, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor i Vučić za koncentracionu Pokrajinsku vladu

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da su se on i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić složili oko ideje da je u Vojvodni potrebno formirati programsku, odnosno koncentracionu vladu svih stranaka, koja bi imala oročen mandat.

Pastor je nakon razgovora sa Vučićem u Beogradu, rekao da su se složili da bi ta programska ili koncentraciona vlada trebalo da definiše zadatke koje bi morala da obavi, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i rokove u kojima bi to trebalo uraditi.

"Nakon toga bi se ušlo u fazu raspisivanja izbora", kazao je Pastor.

Dodao je da su se on i Vučić složili da postoji nekoliko pitanja koja su prioritetna za rešavanje, kada je funkcionisanje Vojvodine u pitanju. Reč je o potrebi da se reše pitanja finansiranja Vojvodine, pitanja njenih nadležnosti, kao i pitanje sprovođenja novog Statuta te pokrajine.

Pastor je najavio da sada slede razgovori sa svim akterima na političkoj sceni Vojvodine.

"Nakon toga, ako se za to ukaže spremnost političkih aktera, treba da se zakažu i počeci oficijelnih razgovora. Mislim da to može da bude realno u narednih mesec dana", rekao je Pastor, koji je i predsednik Skupštine Vojvodine.

Na vlasti u Vojvodini je koalicija SVM, Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine, dok je SNS u opoziciji.

Pročitajte još: DS, LSV i NDS usaglasili stavove o Pokrajinskoj vladi SVM narednih dana sastavlja listu "Nacionalno jedinstvo"

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pastor i Vučić za koncentracionu Pokrajinsku vladu

Izvor: Mondo, 18.Avg.2014

Predsednik SVM Ištvan Pastor i predsednik SNS Aleksandar Vučić složili se oko ideje da je u Vojvodni potrebno formirati programsku, odnosno koncentracionu vladu svih stranaka sa oročenim mandatom...Foto: Screenshot YouTube..Pastor je za agenciju Beta nakon razgovora sa Vučićem u Beogradu, rekao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.