Pančevo: Tri odbornika DS prešli u SNS

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Tri odbornika DS prešli u SNS

U Pančevu, gde su naprednjaci i demokrate na vlasti, tri odbornika DS prešla su u SNS dok će gradski odbor demokrata odlučiti u petak da li će ispoštovati odluku strančke centrale o raskidanju svih koalicija sa naprednjacima.

Predsednik Gradskog odbora DS Predrag Bogatinčević rekao je danas "Tanjugu" da će u petak popodne biti odlučeno da li će se ispostovato odluka vrha stranke.

- U demokratskoj proceduri doneli smo pre dve godine odluku o koaliciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa SNS u Pančevu, a isto tako ćemo doneti i odluku o stavu vrha stranke - rekao je Bogatinčević.

On je, ne želeći da prejudicira odluku Gradskog odbora dodao i da lično očekuje da će biti ispoštovan stav najviših stranačkih organa koji je lider demorkata Bojan Pajtić nedavno saopstio u Smederevskoj Palanci.

Pajtić je tada, govoreći o koalicijama sa SNS u pojedinim opštinama, rekao da predsedništvo DS nikad nije odbilo raskidanje tih koalicija i pozvao da se one koalicije sa SNS koje su ostale - raskinu.

Bogatinčević je rekao i da je troje odbornika napustilo pančevački DS dodavši da je jedan od njih tražio od stranke da ga iskuče dok je o odluci dva odbornika obavešten posredstvom medija.

Odluka Gradskog odbora demokrata o eventualnom napuštanju neće ugroziti vladajuću većinu koju predvode naprednjaci, jer je toj partiji, kako je danas saopšteno, pristupilo pet odbornika.

Uz tri odbornika DS, naprednjacima su pristupili i po jedan odbornik Socijalisticke partije Srbije i Socijaldemokratske stranke, rekao je novinarima predsednik Gradskog odbora SNS-a Željko Sušec.

On je, kako je prenela RTV Pančevo rekao i da Odbornička grupa SNS sada broji 34 od 70 odbornika podsetivši da su naprednjacima nedavno prešla tri samostalna i jedan odbornik SPS.

- Nije bilo nikakvih “kupovina. Odbornici su sami prišli SNS-u i svi su postali punopravni članovi SNS-a - izjavio je Sušec.

On je naveo i da SNS , posle odluke vrha DS ne vidi lokalni DS u vlasti i da uprkos tome pančevačka lokjalna vlast nije ugrožena jer ima većinu od 42 odbornika uz pomoć SDPS, PUPS, SNP, SPO i PS.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DEMOKRATE POSTALI NAPREDNJACI: Tri odbornika DS-a u Pančevu prešla u SNS

Izvor: Kurir, 02.Sep.2015

U Pančevu, gde su naprednjaci i demokrate na vlasti, tri odbornika DS prešla su u SNS dok će gradski odbor demokrata odlučiti u petak da li će ispoštovati odluku strančke centrale o raskidanju svih koalicija sa naprednjacima..PANČEVO - Predsednik Gradskog odbora DS Predrag Bogatinčević rekao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.