Pajtić: Naprednjaci neće naći trojanskiog konja u DS

Izvor: Blic, 30.Maj.2015, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Naprednjaci neće naći trojanskiog konja u DS

Jedino DS može da pobedi SNS i zbog toga će Vučićev režim i dalje pokušavati da pronađe trojanskog konja u redovima DS, ali neće uspeti, kaže za “Blic” lider demokrata Bojan Pajtić.

Danas je u Kragujevcu miting DS, a biće održana i sednica Glavnog odbora i Predsedništva. Na pitanje da li će biti reči o potpredsedniku stranke Borku Stefanoviću, koji nastupa u javnosti sa svojim programom, Pajtić kaže da i neki drugi članovi stranke imaju predloge, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oni neće biti na dnevnom redu sednice GO.

- U ovom trenutku na predizbornom programu stranke rade i vlada u senci, koja je na dvodnevnoj sednici pripremila programske osnove, a određene predloge imaju i profesor Dragoljub Mićunović, Borislav Stefanović, Balša Božović i Branimir Kuzmanović. Međutim, svi ti predlozi, nakon što budu dostavljeni, biće prvo razmatrani na sednicama resornih odbora, Političkog saveta Predsedništva i Glavnog odbora u narednim mesecima. Prema statutu DS, nijedan od tih predloga ne može biti na dnevnom redu ove sednice Glavnog odbora. Teze o podelama u DS pojavile su se u režimskim medijima u trenutku kada stranka beleži podršku od 12,5 procenata u biračkom telu i jer je organizovan najveći opozicioni miting od 2000. godine u Beogradu. I zato što je DS najavila da će borbu protiv Vučićevog režima nastaviti današnjim protestom u Kragujevcu, kao i protestima širom Srbije u narednim mesecima.

Šta očekujete od mitinga?

PROTEST

DS i Zajedno za Šumadiju organizuju miting protiv vlasti danas u Kragujevcu.

- Standard građana opao je za trećinu u poslednje tri godine. Zadužujemo se 195 evra u sekundi, Vladini zvaničnici obmanjuju javnost pričom kako je nezaposlenost manja. U Kragujevac smo doveli „Fijat“ i od nekadašnje takozvane doline gladi napravili grad sa perspektivom. Naprednjaci su, kršeći izbornu volju građana, srušili lokalnu vlast i od grada napravili feud porodice Nikolić. Kragujevac je primer politike SNS, koja se svodi na to da se protivnička opcija sruši i uništi nezavisno od toga da li je dobro radila svoj posao, a na vlast dovedu lokalne neznalice, plagijatore, nakupce diploma i kriminalce bliske vladajućoj stranci. Pozivam sve nezadovoljne i ogorčene građane da nam se pridruže na mitingu u Kragujevcu.



Rekli ste da je Tadić napravio SNS. Kako?


- Nikada pravljenje SNS ili podrška toj stranci nije bila na dnevnom redu Predsedništva, GO ili bilo kog drugog organa stranke. Potpuno je očigledno bilo da osnivanje te stranke nije bilo spontano, kao i da su visoki funkcioneri te stranke imali u Tadićevo vreme snažnu logističku podršku za pravljenje SNS.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.