PREMIJER DA BUDE IZ SNS! Vulin traži da najveća stranka da novog predsednika Vlade

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2017, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJER DA BUDE IZ SNS! Vulin traži da najveća stranka da novog predsednika Vlade

Vulin o novom mandataru

Ministar i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da bi mandatar za sastav nove vlade morao da bude neko iz Srpske narodne stranke.

Stefanović o premijerskom mestu: To sigurno neću biti ja! U "igri" nekoliko imena!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da izabrani predsednik Aleksandar Vučić još nije doneo odluku ko će to biti mandatar za sastav vlade.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi, prema najnovijim informacijama, trebalo 31. maja da položi zakletvu pred Narodnom skupštinom i preuzme dužnost predsednika, a kako sada stvari stoje, mandatara bi mogao da predloži sredinom juna.

I dok Stefanović ističe da je uveren da će to biti osoba koja će na najbolji način voditi vladu, Vulin smatra da bi to morao da bude neko iz Srpske narodne stranke.

- Ukoliko Vučić premijersku funkciju prenese na nekog ko nije član SNS i tako preda najbitnije mesto u izvršnoj vlasti, očekujem da zbog te odluke može imati problema i u članstvu i u rukovodstvu stranke - izjavio je Vulin, na pitanje ko bi mogao da bude mandatar.

Odlaskom Vučića iz Vlade SNS gubi ne samo mesto u izvršnoj vlasti, već i najistaknutiju političku ličnost, koja je svojim autoritetom mogla da Vladu vodi kako jedinstven tim bez iskakanja pa čak i stranačkih razlika, objašnjava Vulin. On ističe da je SNS podneo najveći teret izbora i da Vučiću neće biti lako da objasni članstvu zašto nemaju premijera, ako to ne bude bio neko iz njegove stranke, kada su nesumljivo najbrojnija partija sa najvećom podrškom u biračkom telu.

- Ne verujem da je i jedan birač SNS izašao na izbore sa željom da dobije predsednika, a izgubi premijera - kaže Vulin.

Kako zakon nalaže, kada Vučić položi zakletvu, vladu će, u ime premijera, do izbora novog voditi prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, u svojstvu vršioca dužnosti premijera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.