Ovo su ministri u novoj Vladi Srbije

Izvor: Večernje novosti, 24.Apr.2014, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su ministri u novoj Vladi Srbije

NOVI ministar prosvete biće Srđan Verbić, magistar fizike zaposlen u Republičkom zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanje - saznaju „Novosti“. Tim kadrovskim rešenjem otklonjena je još jedna dilema o sastavu budućeg kabineta u Nemanjinoj 11, a mandatar Aleksandar Vučić predstaviće u petak ceo ministarski tim na Glavnom odboru SNS u Novom Sadu. Prema našim informacijama, još nije definitivno prelomljeno ko će da vodi rudarstvo i energetiku, infrastrukturu i saobraćaj, a kandidati za te resore su Zorana Mihajlović (SNS) i Aleksandar Antić (SPS). Upražnjena je još i odbrana jer, po svemu sudeći, na njenom čelu više neće biti Nebojša Rodić... Izvesno je da će SNS imati svojih pet članova u Vladi. Uz premijera Vučića i Mihajlovićevu, u Nemanjinoj će biti i Nebojša Stefanović (policija) Nikola Selaković (pravda), Vanja Udovičić (sport i omladina) Sa naprednjačke liste u Vladi će biti i Rasim Ljajić (potpredsednik i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija) i Aleksandar Vulin (rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja). Socijalisti su „izboksovali“ dva portfelja. Lider Ivica Dačić pretenduje na ministarstvo spoljnih poslova, ali nije potvrđeno da li će dobiti i potpredsedničku titulu.NEDIĆ GENSEK KAKO „Novosti“ saznaju, novi generalni sekretar Vlade trebalo bi da bude Novak Nedić, predsednik Saveta za pravna pitanja SNS. Nedić je po profesiji advokat, položio je pravosudni ispit i stekao Sertifikat posebnih znanja iz prava deteta i krivično pravne zaštite maloletnih. Glavne ekonomske portfelje vode eksperti. Lazaru Krstiću, koji ostaje na čelu finansija, pridružiće se i vašingtonski profesor ekonomije Dušan Vujović, koji će preuzeti privredu. Srpskim zdravstvom u narednom mandatu upravljaće Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra, dok će Kori Udovički šefovati državnom upravom i lokalnom samoupravom. Poljoprivredom i ekologijom najverovatnije će se baviti Dragan Glamočić, a ni Ivan Tasovac se neće seliti iz Ministarstva za kulturu i informisanje. Posle današnje sednice Glavnog odbora naprednjaka, Vučić će imati rešene sve kadrovske nedoumice i biće potpuno spreman da u nedelju pre podne u Narodnoj skupštini iznese ekspoze i predstavi tim. Prema našim informacijama, budući premijer namerava da detaljno analizira programska načela kao i precizne rokove u kojima bi trebalo da se ispune ciljevi.Zabranjeno preuzimanje teksta, ili njegovih delova, bez odobrenja redakcije.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić je novi potpredsednik vlade?

Izvor: Press, 25.Apr.2014, 08:14

Veliko iznenađenje u Vučićevom kabinetu biće lider NS-a Velimir Ilić, koji će biti zadužen za koridore, a imaće titulu ministra bez portfelja. . Izvor navodi da je Vučić ovu odluku doneo u poslednjem momentu.. Kako saznaju Naše novine, socijalisti će umesto prosvete  voditi resor poljoproivrede,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.