Ostavke u DSS zbog kolaboracije sa SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavke u DSS zbog "kolaboracije" sa SNS

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) prekinuta je danas na početku, nakon što su potpredsednici Marko Jakšić i Slaviša Ristić izišli za govornicu i saopštili da podnose ostavke na funkcije, kao i na članstvo u tom telu, zbog toga što smatraju da je ta partije "u kolaboraciji" sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Jakšić je rekao i da napušta stranku, a njihova izlaganja članovi Glavnog odbora su propratili uzvicima "Ua", "Sram te bilo", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "A, mandat, vrati mandat", nakon čega je, pošto su još neki hteli da izađu za govornicu, predsedavajući Dragan Maršićanin prekinuo sednicu i odredio pauzu od pet minuta.

Jakšić je podneo ostavku na funkciju člana Predsedništva DSS-a, člana Glavnog odbora stranke i na članstvo u stranci, dok je Ristić ostavku podneo na mesto potpredsednika DSS.

Bilo je predviđeno da na početku sednice izlaganje ima kandidat za potpredsednika DSS Miloš Jovanović, a da se nakon toga, u delu zatvorenom za javnost, utvrdi dnevni red.

Jovanović treba da bude izabran za potpredsednika umesto Borka Ilića, koji je podneo ostavku kako bi mu to omogućio.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.