Ostavka užičke gradske vlasti

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka užičke gradske vlasti

Užice - Gradska skupština Užica usvojila je na današnjoj sednici ostavku gradonačelnika Užica Saše Miloševića (SNS) i kompletnog gradskog rukovodstva.

Ostavka gradonačelnika imala je za posledicu ostavku zamenika gradonačelnika Užica Vidoja Drndarevića (SPS) i jedanaest funkcionera užičkog Gradskog veća.

Rok za izbor novog gradonačelnika Užica je 23. avgust, odnosno 30 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od dana podnošenja pisane ostavke Saše Miloševića koju je 24. jula podneo iz "moralnih razloga".

Pročitajte još Saša Milošević od sutra neće biti gradonačelnik Užica zbog neodgovornog odnosa prema građanima Saša Milošević: Dao sam maksimum, za stranku je to bilo malo

U slučaju da do navedenog roka užička lokalna skupština ne izabere novog gradonačelnika, a kao kandidat za ovu funkciju ranije je pominjan Tihomir Petković (SNS), u Užicu je moguće uvodjenje privremene uprave.

Ministar odbrane Bratislav Gašić preneo je zahtev Vlade Srbije o smeni izvršne vlasti Užica prilikom nedavne posete zbog problema sa vodom za piće u ovom gradu. Gradonačelnik Užica u ostavci Saša Milošević ranije je dva puta podnosio usmenu ostavku u skladu sa zahtevima vrha stranke.

Opozicija koju u Užicu predvodi Demokratska stranka danas je oštro kritikovala učinak vladajuće koalicije čiju okosnicu čine SNS i SPS tražeći odgovornost što je grad ostao bez vode i bez jasnog plana šta je za Užice prioritetet: sanacija Vrutaka ili poboljšanje kvaliteta izvorišta Sušice.

Demokrate su ovom prilikom izrazile žaljenje što građani ispaštaju i što su njihove tvrdnje o lošoj lokalnoj u Užicu pokazale istinitim. Šef opozicione odborničke grupe SPO-SDPS Petar Ristović u osvrtu na ekspoze gradonačelnika u ostavci od pre dve godine upitao je šta je realizovano od kapitalnih projekata i šta je sa "čuvenim" investitorima.

Šef odborničkog kluba SNS-a Milan Konatar rekao je za govornicom da DS nema pravo da ikome drži lekcije jer za razliku od nje Srpska napredna stranka ima hrabrost, želju i volju da menja društvo i da svoje kadrove neće amnestirati i izuzimati od odgovornosti.

Od 67 mesta u užičkom parlamentu vlast ima 42 odbornička mesta SNS (16), SPS-JS-PUPS (11), DŠ (6), URS (5) i NS (4). U opoziciji su DS (17), SPO-SDPS (6), LDP (1) dok je jedan nezavisni odbornik.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ostavka užičke gradske vlasti

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2014

Gradska skupština Užica usvojila je na današnjoj sednici ostavku gradonačelnika Užica Saše Miloševića (SNS) i kompletnog gradskog rukovodstva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.