On je najbahatiji naprednjak

Izvor: Blic, 01.Feb.2015, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On je najbahatiji naprednjak

Visoki funkcioner SNS-a Vladan Milošević (38), koji je uhapšen zbog primanja mita, jedan je od onih bahatih o kojima je govorio premijer Aleksandar Vučić.

Miloševiću, inače direktoru JP “Podzemna eksploatacija uglja Resavica”, lisice su stavljene 26. januara zbog primanja mita od 1,6 miliona dinara, a policija je snimila čak i trenutak kada uzima ispod stola kovertu od B. K., vlasnika preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za prevoz.

- Rudari iz “Resavice” su izašli čak i u javnost uoči Nove godine jadajući se da dok oni grcaju u dugovima, njihov direktor, iako je iz Despotovca, pravi raskošnu svadbu u Beogradu. Iako je bio pozvan, premijer Vučić se nije pojavio. Zbog ovakvih i sličnih poteza, Vučić je samo deset dana pre Miloševićevog hapšenja, 16. januara na sednici GO kritikovao članove. Rekao je da je već mnogo puta govorio da neće biti zaštićenih, te da to neće više ni ponavljati. Kritikovao je način rada i ponašanja pojedinaca, podsećajući ih da su tu gde jesu zbog građana, da bi građanima bilo bolje, pa da moraju svi da se ponašaju odgovorno. Podcrtao je svima da niko ne sme da bude bahat i da je sigurno da nećemo biti biznis stranka poput prethodnika, i da oni kojima su draži skupi automobili i satovi nego da im preduzeća postižu rezultate mogu odmah da idu - kaže naš izvor.

Rudari ogorčeni

Rudari “Resavice” ogorčeni su zbog luksuza direktora. Oni su saopštili da “Resavica” grca u dugovima, da je u restrukturiranju, a dok direktor sprema svadbu, pristižu na naplatu dugovanja po sudskim presudama za smenski rad za oko 1.800 rudara, ali i za otpremnine penzionerima, za koji im je diektor nudio ugalj umesto novca.

Na pitanje da li je konkretno imenovao Miloševića, naš sagovornik odgovara „jasno nam je poručio šta neće tolerisati, e sad ko se u tome prepoznao“.

Milošević je svadbu za 300 zvanica napravio u novogodišnjoj noći, i to u izuzetno luksuznom restoranu u širem centru Beograda, u kojem se cene u ovom trenutku kreću od 22 do 28 eura po zvanici, s tim da nije poznato da li je cena veća s obzirom na to da je svadba pravljena baš za Novu godinu.

Istini za volju, to i nisu tako visoke cene, ali je sigurno da su cene mogle biti znatno niže u Despotovcu. Veselje su mu uveličali ministar energetike Aleksandar Antić, glumac Tihomir Arsić i despotovački naprednjak Bule Goncić.

Sam Milošević je tada izjavljivao da ne vidi u čemu je problem jer „ne pravi svadbu o trošku preduzeća navodeći da je svakako imućan jer mu familija ima nekretnine u Australiji“.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.