Niški SPS izrekao „poslednju opomenu” SNS-u

Izvor: Politika, 12.Maj.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški SPS izrekao „poslednju opomenu” SNS-u

Socijalisti u gradskoj skupštini nezadovoljni što se koalicioni partneri iz Srpske napredne stranke nisu s njima konsultovali prilikom utvrđivanja predloga rebalansa budžeta

Niš– Pred održavanje sednice Skupštine grada došlo je do kuršlusa između SNS-a i SPS-a, koalicionih partnera u niškoj gradskoj vlasti. Otkada >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << URS-a nema u niškom parlamentu, vlast je spala „na dva slova” i podršku nekih manjih stranaka.

Na relaciji SNS–SPS došlo je do „sukoba” i oko termina održavanja sednice, ali mnogo više varnica bilo je zbog toga što niški socijalisti i njihovi koalicioni partneri nisu bili konsultovani u vezi s predlogom rebalansa budžeta. Kako je izjavio Igor Novaković, šef odborničke grupe SPS–PUPS–JS u niškoj skupštini, „ovo je poslednja opomena SNS-u, od kojeg se traži da promeni odnos prema socijalistima i njihovim partnerima”.

Novaković kaže da je održavanje gradske skupštine pod znakom pitanja jer je sednica prvobitno zakazana za 12, a biće održana 14.maja, kada jedan broj odbornika iz redova socijalista neće biti u Nišu.

On je iskazao nezadovoljstvo zbog što odbornici SPS-a nisu dobili predlog rebalansa i što ne znaju šta je u njemu, pošto se SNS nije s njima konsultovao prilikom izrade predloga rebalansa niti je bilo ko od socijalista učestvovao u definisanju tog predloga.

Zbog čega je došlo do ovog „propusta”, u niškoj organizaciji SNS-a nije se moglo saznati. Kao što je poznato, pre mesec i po dana izvršni odbor naprednjaka doneo je odluku o raspuštanju gradskog i opštinskih odbora ove partije u Nišu, nakon čega imenovao Damira Zobenicu iz Novog Sada i Milana Stanojkovića iz Niša za koordinatore unutarpartijskih izbora. Gotovo svi dosadašnji rukovodioci naprednjaka izbegavaju da se pojavljuju u javnosti, a pitanje je koliko koordinatori imaju pregled svih aktuelnih zbivanja u Nišu. Nema odgovora ni koliko uopšte dešavanja u niškom SNS-u utiču na odnose sa socijalistima, jer to malo ko želi da komentariše.

Pred sutrašnju sednicu, predsednik niškog parlamenta Mile Ilić (SPS), kaže da očekuje da će se nesporazumi brzo razrešiti:

„Uopšte ne treba sumnjati u skupštinsku većinu, ni kada je u pitanju naredno zasedanje, kada će se odlučivati o rebalansu gradskog budžeta, ni kada je u pitanju ceo naredni period do isteka mandata aktuelne vlasti u Nišu. Mi u SPS-u retko šta saznajemo o tome šta se u poslednje vreme dešava unutar niške organizacije SNS-a, gde su u toku interne aktivnosti. U to se ne mešamo. Verujemo da će ova jaka stranka prevazići svoje unutrašnje poteškoće i da će naši odnosi i dalje biti u redu. Poštujemo dogovore i koalicioni sporazum i činimo sve da skupština, a i čitav grad, funkcionišu bez problema.”

T.Todorović

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.