Niš: SNS odbio da smeni predsednika Skupštine

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: SNS odbio da smeni predsednika Skupštine

Iako je Agencija za borbu protiv korupcije predložila smenu zamenika predsednika Skupštine Niša Nenada Stankovića (SNS), ovaj predlog nije uvršten u dnevni red Skupštine, jer je „za“ glasalo svega 13 odbornika.

Agencija je obrazložila da je Stanković obavljanjem funkcije zamenika direktora Direkcije za javni prevoz i zamenika predsednika Skupštine prekršio zakon jer obavlja dve funkcije.

Odbornici Socijaldemokratske stranke Dragana Stojanović Krstić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Boban Mihajlović, Miloš Simonović, Goran Krivačević, Dragoslav Ćirković izrazili su negodovanje povodom ovakvog glasanja, jer većina nije želela da raspravlja i zatražili da se Agencija odmah obavesti o ovakvom postupku.

- Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu, međutim ova tačka nije uvrštena u dnevni red što mi ocenjujemo kako skandal - rekao je Boban Mihajlović.

Nenad Stanković učestvuje u Izvršnoj vlasti I u drugoj lokalnoj samoupravi u opštini Svrljig i to na visokoj poziciji pomoćnika predsednika opštine, te odbornici SDS smatraju da je neophodno zaštiti zakonitost u radu Organa Grada Niša.

Predsednik Skupštine Mile Ilić (SPS) odgovorio je odbornicima SDS-a da će Agencija biti obaveštena o glasanju odbornika i o tome da Skupština nije razmatrala o smeni Nenada Stankovića.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Niš mora da smeni Stankovića

Izvor: B92, 19.Dec.2014, 10:52

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je Skupština Niša ima obavezu da smeni zamenika predsednika Skupštine grada Nenada Stankovića zbog sukoba interesa...Agencija je saopštila da je inicijativa za njegovo razrešenje obavezujuća za Skupštinu...Agencija u saopštenju ocenjuje da Skupština...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.