Naprednjaci umesto demokrata na vlasti u Obrenovcu

Izvor: Studio B, 20.Sep.2014, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci umesto demokrata na vlasti u Obrenovcu

Gradska vlast u Obrenovcu je promenjena time što je Srpska napredna stranka ušla u koaliciju sa Ujedinjenim regionima Srbije i socijalistima dok su demokrate presle u opoziciju.

Novu vlađuću koaliciju, od 55 odbornika podržava 46 odbornika a u petak na sednici opštinskog parlamenta za novu gradsku vlast glasalo je i grupa građana "Obrenovac - naš grad".

Na sednici je došlo i do kadrovskih promena, u skladu sa novom koalicijom u strukturi lokalne vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << uključujući i gradsko veće.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je posle sednice izjavio Tanjugu da očekuje od svih u opštinskoj administraciji da daju pun doprinos u obnovi od poplava. On je izrazio očekivanje i da će do sada dobra saradnaj sa Vladom Srbije biti dodatno unapređena ulaskom SNS u lokalnu vlast.

Na sednici je umesto Željka Jovetića (DS) za predsednika Skupštine Gradske opštine Obrenovac izabran Đorđe Komlenski (SNS). Umesto dosadašnjeg zamenika predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragoslava Mrševića (SPS) izabran je Mirko Vranešević (SNS).

Dužnosti su rarešena dva člana gradskog veća, jedan je podneo ostvaku dok su na njihova mesta izabrani novi, u skladu sa novom vladajućom većinom.

Vranešević je na sednici rekao da sa današnjim danom SNS preuzima deo odgovornosti u vlasti, saopšteno je iz opštine Obrenovac.

"Nakon kratkih pregovora dogovorili smo se da sve naše političke razlike ostavimo po strani i da se stavimo u službu građana Obrenovca", rekao je on.

On je dodao i da je "ovo tehnička koalicija koja će trajati do sledećih izbora 2016." i do tada "sve političke razlike koje su među nama ostavljamo po strani i zajednički se stavljamo u službu građana".

Mršević, koji je imenovan za člana gradskog veća je rekao da novu većinu čini 46 odbornika od ukupno 55 koliko ih ima u lokalnom parlamentu.

"Dobro za Obrenovac je što će SNS u punom kapacitetu učestvovati u vlasti i praktično držati sve najvažnije i najznačajnije funkcije", rekao je Mršević.

Odbornik URS-a Uroš Mirićić smatra da je situacija u kojoj se našao Obrenovac zahtevala od nas da još brže i efikasnije radimo na rešavanju problema.

"Mislimo da predstavnici DS nisu bili u stanju da razumeju probleme Obrenovčana a njihovi pokušaji strančarenja su doveli do toga da ostanu van koalicije", rekao je Mirićić, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.