Naprednjaci, socijalisti i SPO dogovorili koaliciju u Trsteniku

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci, socijalisti i SPO dogovorili koaliciju u Trsteniku

Predsednici opštinskih odbora SPO, SPO i koalicije SPS-JS potpisali su koalicioni sporazum o formiranju skupštinske većine u opštini Trstenik.

Na lokalnim izborima koalicije NPS-SDS i SNS su osvojile po 19 odborničkih mandata, SPO šest, SPS četiri, a Srpsko-ruska stranka jedno odborničko mesto. Nova skupštinska većina imaće 29 od 49 odbornika.

- Smatramo da formiranjem ove koalicije samo sprovodimo volju građana koju su iskazali na izborima. Postignut >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dogovor da Srpskoj naprednoj stranci pripadne mesto predsednika opštine i to je za nas velika čast i odgovornost - rekao je Aleksandar Ćirić, predsednik Opštinskog odbora SNS i budući predsednik opštine Trstenik.

Konstitutivnu sednicu skupštine, dosadašnji predsednik Skupštine opštine Trstenik Slobodan Dumanović, iz koalicije NPS-SDS, sazvao je tek za 24. jun.

Dr Radovan Popović, predsednik Opštinskog odbora SPO, kaže da je očekivao da Dumanović pozove predstavnike svih stranaka na konsultacije.

- Do toga nije došlo i on je svojevoljno zakazao sednicu za 24. jun zbog čega je politički život u Trsteniku blokiran. Formiranjem ove koalicije Trstenik će posle dužeg vremena imati vlast koja nije opozicija republičkoj Vladi što će biti od koristi i za građane - ističe Popović.

U Socijalističkoj partiji Srbije, koja je od 2012. do 2016. godine, bila najpouzdaniji partner Narodnom pokretu Srbije u Trsteniku, napominju da je jako važno što je “lokalna vlast sada u vertikali sa republičkom”.

Srpska napredna stranka je tri godine, do juna 2015. godine, takođe bila deo lokalne vlasti a onda su je napustili i prešli opoziciju.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Trstenik

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.