Izvor: BujanovackiGlas.info, 04.Maj.2016, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pomolu koalicija PDD, SNS i PDP

Prema našim izvorima, sasvim je izvestan dogovor ove tri stranke, koje zajedno sa jednim romskim odbornikom imaju 24 mandataBUJANOVAC, 4. maj 2016. – Partija za demokratsko delovanje (PDD), koalicija okupljena oko SNS i Pokret za demokratski progres (PDP) Jonuza Muslijua blizu su dogovora o formiranju lokalne vlasti u koju bi ušao i jedan romski odbornik – potvrdilo je za „Bujanovačke“ više međusobno nezavisnih izvora.
Ovaj savez ima zajedno 24 mandata i većinu >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << u parlamentu koji ima 41 mesto.
– Očekuje se da zvaničan dogovor bude postignut posle praznika – kaže jedan od naših sagovornika.
-Dogovor je već napravljen, treba samo da se ozvaniči – dodaje drugi.
Prema izvorima iz SNS, konačnu reč o tome u kakvu će koaliciju ući ova stranka, daće njen predsednik Aleksandar Vučić. Ono što je sasvim izvesno je to da će ova stranka svakako biti deo lokalne vlasti.
SNS je već počela pregovore sa SNS, ali će posle praznika razgovarati i sa Demokratskom partijom (DP) predsednika opštine Nagipa Arifija.
– Ne želimo konfrotaciju sa Albancima – rekao je za naš portal jedan funkcioner SNS.
Posle izbora 24. aprila u Bujanovcu ni jedna od zainteresovanih strana nije imala većinu. Na jednoj strani su navodno dogovor pre izbora napravili DP i grupa građana okupljena oko Stojanče Arsića i PDP, a na drugoj ekipa oko SNS i PDD. Obe grupacije imaju po 19 mandata i ne mogu da same formiraju vlast.
-Ispostavilo se da je Musliju spreman da podrži koaliciju SNS i PDD – navode naši izvori.
Musliju je, inače, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i šef lokalnog parlametnta do ovih izbora.
Posle lokalnih izbora, PDD je osvojio 12 mandata, DP 10,  koalicija oko SNS 7, Stojanča Arsić 5, PDP 4, Srpska lista 2 i Romi jedan mandat u parlamentu koji ima 41 mesto
 

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.