NDS: Nećemo da budemo deo unapred ograničene vlade u kojoj je SPS

Izvor: Press, 13.Apr.2014, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDS: Nećemo da budemo deo "unapred ograničene vlade" u kojoj je SPS

- Nakon obavljenih razgovora sa SNS, NDS se i dalje dosledno drži stava da nećemo biti deo vlade u koju bi bila pozvana i SPS. Iako smo se uglavnom složili oko toga koji su centralni problemi našeg društva, ukoliko bi socijalisti ušli vladu, smatramo da ne bi bilo moguće rešavati te probleme - navodi se u saopštenju NDS.

Takva odluka, kako navode, nije pitanje postavljanja uslova SNS-u, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << već ispunjavanje "vlastitog uslova da se zarad ulaska u vlast neće odricati principa i onoga u šta veruju da je u interesu građana Srbije". 

Ukoliko SPS bude pozvana da bude deo buduće vlade, NDS će, kako se navodi, biti proevropska, konstruktivna i snažna opozicija.

Tako će, smatraju, mnogo više moći da doprinesu ostvarenju ciljeva "iz pozicije dobre opozicije, nego kao deo loše vlasti". 

U NDS postoji, kako navode, jedinstven i čvrst stav kako i sa kim je moguće doći do ostvarenja ciljeva i neophodnih rešenja za dalji razvoj Srbije.

- NDS ne želi da bude deo vlade za koju verujemo da unapred sužava svoje domete izborom partnera, koji ni na koji način ne mogu da doprinesu pozitivnom karakteru vlade - navodi NDS.

"Unapred ograničena vlada", kako navode, ne bi bila u stanju da se nosi sa izazovima koji su pred Srbijom, a koji se pre svega odnose na rešavanje ekonomskih problema, proces reformi i na predstojeće pregovore o članstvu u EU.

NDS smatra da bi zbog vlade, u kojoj bi bili oni koji bi ušli u vlast po svaku cenu, najveću cenu na kraju platili građani Srbije. 

- Danas, nakon što je uspostavljen istorijski nacionalni konsenzus uvođenjem SPS-a u vladu 2008 godine, ta stranka, osim štetnog makijavelističkog pristupa politici, nema ništa da ponudi. Nijedna vlast u koaliciji sa SPS-om danas ne može biti dobra vlast - zaključuju u NDS.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

NDS neće sa SPS-om

Izvor: RTS, 13.Apr.2014

Nova demokratska stranka saopštila je da neće biti deo vlade u koju bi bila pozvana i Socijalistička partija Srbije. Ukoliko SPS bude pozvana da bude deo buduće vlade, NDS će biti proevropska, konstruktivna i snažna opozicija. ..Nakon obavljenih razgovora sa SNS, NDS se i dalje dosledno drži stava...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.