Mirović: Rok za koncentracionu vladu u Vojvodini do septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2014, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Rok za koncentracionu vladu u Vojvodini do septembra

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović je izjavio da je septembar krajnji rok za formiranje koncentracione Vlade Vojvodine, za šta se zalaže njegova stranka. Poslanici Pokreta socijalista će podržati inicijativu Srspke napredne stranke za fomiranje koncentracione vlade u Vojvodini , izjavio je danas lider te stranke Aleksandar Vulin.

Potpredsednik SNS Igor Mirović rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za Blic da, ukoliko se želi da u 2015. Vojvodina ima stabilne okvire za finansiranje, neophodno je da se tokom septembra kreira model vlade, jer u novembru ističe rok za budžet.

Upitan da li je on kandidat za pokrajinskog premijera, Mirović je kazao da je u ovom trenutku teško reći ko će biti predložen za tu funkciju.

On je ocenio da će politička kriza u Vojvodini, ukoliko se nastavi, uzrokovati ozbiljne probleme sa Statutom i "nizom praktičnih stvari", i ponovio da je rešenje formiranje koncentracione vlade koja bi trajala šest meseci do godinu dana.

"Sada u ovih godinu dana bitno je da se prevaziđe kriza u administraciji kako Vojvodina ne bi ostala na marginama za investicije", dodao je Mirović.

Vulin: podržaćemo koalicionu vladu u Vojvodini

Poslanici Pokreta socijalista će podržati inicijativu Srspke napredne stranke za fomiranje koncentracione vlade u Vojvodini , izjavio je danas lider te stranke Aleksandar Vulin.

Vulin je novinarima nakon obilaska Doma za decu i omladinu "Spomenak" rekao da Demokratska stranka ima način da izbegne formiranje koncentracione vlade, a to je da raspiše izbore i da sve zavisi samo od nje.

"Koncentraciona vlada se ne formira zato što sve u Vojvodini funkcioniše dobro, već zato što je jako loše i zato što dosadašnji način fukcionisanja pokrajinske vlasti nije bio dobar", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, da je pokrajinska vlast dobro radila, stranka koja ima apsolutnu većinu (DS) bi na republičkim izborima, kako je rekao, dobila bar sedam posto, a ne pet posto poverenja građana.

"To su stvari koje očigledno moramo promeniti. Ovo nije stvar političke naklonosti i želje da se bude u bilo kakvoj koaliciji sa DS već potreba da se stvori vlada koja će pripremiti neke buduće izbore i vlada koja će zaustaviti propadanje Vojvodine", naglasio je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Podržaćemo koncentracionu vladu u Vojvodini

Izvor: RTS, 21.Avg.2014

Poslanici Pokreta socijalista će podržati inicijativu Srspke napredne stranke za fomiranje koncentracione vlade u Vojvodini, izjavio je lider te stranke Aleksandar Vulin. ..Vulin je novinarima nakon obilaska Doma za decu i omladinu "Spomenak" rekao da Demokratska stranka ima način da izbegne formiranje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.