Mirovanje u SNS pa na funkciju direktora

Izvor: B92, 23.Jun.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirovanje u SNS pa na funkciju direktora

Kruševac -- Skupština grada Kruševca objavila je konkurs za izbor direktora Vodovoda, Poslovnog centra, Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Kruševac i Gradske toplane.

Većina aktuelnih direktora planira ponovo da konkuriše.

Aktuelni direktor JKP "Kruševac" Boban Kostić, koji je na tom mestu od 2012. godine, rekao je agenciji Beta da će najverovatnije konkurisati, odnosno da "čeka stav Gradske uprave", a smatra da je u prethodnom mandatu dobro radio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te da će dobiti podršku.

Kostić je kazao da je "uzeo status mirovanja" u Srpskoj naprednoj stranci, u kojoj je imao funkciju potpredsednika Gradskog odbora, jer je to u skladu sa novim Zakonom o javnim preduzećima, odnosno konkursnom dokumentacijom.

Za novi četvorogodišnji mandat kandidovaće se i direktor Poslovnog centra Dragi Marković, koji je na toj poziciji takođe od 2012. godine, najpre kao vršilac dužnosti, a potom i kao direktor, a još jedan mandat želi kako bi u delo "sproveo viziju koju ima".

Za mesto direktora će konkurisati i Vladimir Milosavljević, koji je od septembra prošle godine vršilac dužnosti direktora Vodovoda, kako bi "nastavio započeto".

Uslovima konkursa je, izmeđ ostalog, navedeno i da onaj ko konkuriše ne može da bude član organa političke stranke, odnosno "da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke".

Marković i Milosavljević su članovi Srpske napredne stranke, odnosno nemaju stranačke funkcije koje bi morali da zamrzavaju, dok je Kostić uzeo status mirovanja.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.