Martinović: DS nema monopol na odbranu izborne volje građana

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martinović: DS nema monopol na odbranu izborne volje građana

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je danas da DS nema monopol na odbranu izborne volje građana u Vojvodini, koji su, kako je rekao, svoju izbornu volju pokazali 16. marta ove godine, kada su podržali naprednjake.

Martinović je reagujući na izjavu šefa poslaničke grupe DS Borislava Stefanovića da je najvažniji zadatak opozicije da odbrani izbornu volju građana u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vojvodini, rekao da su demokrate jedva prešli cenzus na poslednjim izborima, a sada uživaju podršku jedva šest odsto građana.

- “Ta stranka apsolutno ne može da bude zaštitnik izborne volje građana” - rekao je Martinović novinarima u parlamentu.

On smatra da DS, u stvari pokušava da, od primene zakona, zaštiti pojedine funkcionere na vlasti u Pokrajini, koji su, kako je naveo, od 2000. godine na razne načine sistemski pljačkali Vojvodinu.

Martinović je istakao da SNS želi da unese promene u Vojvodinu na isti način kao što je uradila u Srbiji i da Vojvodina ne može da krene napred bez naprednjaka.

On je upitao Stefanovića na koje opozicione stranke u Vojvodini tačno misli ukazujući da Savez vojvođanskih Mađara nije opozicija, već da je u koaliciji sa SNS na republičkom nivou.

Ranije danas, Stefanović je rekao da je u ovom trenutku najvažnije da opozicija učini sve što može da odbrani izbornu volju građana Vojvodine i pokrajinsku vladu, a da će od septembra sigurno biti daljih koraka na stvaranju i jačanju opozicionog bloka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS nema monopol na odbranu izborne volje građana

Izvor: Akter, 29.Avg.2014

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je danas da DS nema monopol na odbranu izborne volje građana u Vojvodini, koji su, kako je rekao, svoju izbornu volju pokazali 16. marta ove godine, kada su podržali naprednjake..Martinović je reagujući na izjavu šefa poslaničke...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.