Lebane, svi vlast i svi opozicija

Izvor: RTS, 21.Avg.2014, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebane, svi vlast i svi opozicija

Nema ni početka ni kraja prekomponovanju vlasti u Lebanu. Naprednjaci, socijalisti i demokrate tvrde i da su vlast i da su opozicija. Lokalni parlament broji 31 odbornika.

Septemra 2012. godine Lebane je ostalo bez opozicije. DS, URS, DSS, Grupa građana, socijalisti i naprednjaci formirali su koaliciju "Svi za Lebane" koja nije ni prenoćila.

Od politike da će složno raditi za dobrobit građana - tvrde i jedni i drugi sve se svelo na politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ja tebi podršku ti meni funkciju. A podršku socijalista i naprednjaka tada dobija dorktor Goran Janjić. Nakon što je u martu prešao u SNS u decembru je postao predsednik opštine.

Goran Janjić je rekao da su na vlasti SNS sa sedam odbronika, SPS sa sedam odbornika, što je 14 i još šest nezavisnih odbornika koji su bili u DS-u.

I ništa ne bi bilo čudno i izgledalo kao ne rešivi rebus da njegov stranački kolega - ne tvrdi suprotno.

Predsednik Opštinskog odbora SNS-a Srđan Živković rekao je da Opštinski odbor te stranke broji 11 odbornika koji su u opoziciji.

Ispada da SNS u Lebanu i vlada i oponira. Razmenjuju se optužbe.

Janjić kaže da to što opozicija medijski pokušava da ruši i destabilizuje vlast to su samo slepi pokušaji.

Živković kaže da su oni, koji su bili desetak godina na vlasti, sada ti isti ljudi žele da zadrže vlast preko SNS-a ne poštujući odluke centrale.

Sa DS-om je tek nerazumna situacija. Ne zna se ni da li ga ima ni da li ga nema. Dok jedni tvrde da su u vlasti drugi tvrde da su u opozciji. Treći da se njihovom menjanju stranačkih dresova ne zna kraj. I socijalisti imaju jednog člana koji tvrdi da su opozicija - ali ga se odriču.

Predsednik Skupštine opštine Lebane Srđan Jović rekao je da su svi odbornici SPS-a u vlasti i da su kompaktni.

U jeku prepucavanja Lebanom je kružio i letak. Ko ga je plasirao ne zna se. Optužuju se svi koji u Lebanu imaju funkcije. I tako u nedogled dok građani jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Jedno je sigurno opština Lebane sa stopom nezaposlenosti većom od 50 procenata, niskim primanjima, privredom koja je odavno zamrla i izraženom migracijom najviše ka Italiji nema vremena da čeka. Posla ima na pretek.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.