LDP: Ako nas pozovu iz SNS, prihvatićemo

Izvor: B92, 28.Maj.2016, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Ako nas pozovu iz SNS, prihvatićemo

Beograd -- Liberalno-demokratska partija će, ukoliko dobije poziv SNS za razgovore o formiranju vlade, taj poziv prihvatiti, odlučeno je na sednici Predsedništva LDP.

Liberalno-demokratska partija saopštila je da će razgovore usloviti prihvatanjem određenih principa - konkretizacijom politike evrointegracija, pomirenjem u regionu, kao i vladavinom prava, prenosi RTS.

LDP dodaje da su tu i promene u ekonomiji i obrazovanju.

Istu poruku imala je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranije i Socijalistička partija Srbije - ako nas pozovu, odazvaćemo se.

Od srede počinjemo razgovore sa svim strankama, izjavio je lider SNS i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić, navodeći da neće svi ući u vladu.

Osim toga, on je istakao da će do 16. juna biti formirana i Vlada Srbije i Vlada Vojvodine.

"Razgovaraćemo sa svima koji žele da razgovaraju, ali to ne znači da će svi ući u vladu. Želimo da čujemo šta su njihove ideje, ako ih imaju", rekao je Vučić.

Kako je rekao, Skupština Vojvodine biće formirana 2. juna, dok će novi saziv Skupštine Srbije biti konstituisan 3. ili 4. juna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LDP će prihvatiti poziv SNS za razgovore o formiranju vlade

Izvor: Blic, 28.Maj.2016

Liberalno-demokratska partija će, ukoliko dobije poziv Srpske napredne stranke za razgovore o formiranju vlade, taj poziv prihvatiti, odlučeno je u petak na sednici Predsedništva LDP-a...Liberalno-demokratska partija saopšštila je da će razgovore usloviti prihvatanjem određenih principa - konkretizacijom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.