Kosovski odbori DSS napustili stranku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski odbori DSS napustili stranku

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) sa Kosova i Metohije obavestio je danas vrh stranke da su svi opštinski odbori na Kosovu napustili tu partiju zbog, kako su naveli, izdajničke politike koju DSS zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS) vodi prema toj pokrajini.

"Shodno izdajničkoj politici DSS koju ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zajedno sa SNS vodi prema južnoj srpskoj pokrajini, Pokrajinski odbor obaveštava javnost Srbije da Demokratsku stranku Srbije napuštaju opštinski odbori Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Vučitrn, Novo Brdo, Kosovska Vitina, Kosovska Kamenica, Gnjilane i Lipljan. Opštinski odbor u Štrpcu deli iste stavove, ali kako predsednik opštinskog odbora Borivoje Marković nije stigao da zakaže sednicu, on će to učiniti narednih dana. U prevodu to znači da DSS na Kosovu i Metohiji nema više nijedan opštinski odbor", navodi se u saopštenju.

Taj odbor DSS-a navodi da su njegovi članovi zgroženi isključenjem iz stranke nekadašnje predsednice Sande Rašković Ivić, za koju su ocenili da je stranku "podigla iz mrtvih", vrativši je u Skupštinu Srbije. ;

"Glavni razlog za njeno isključenje je oštra kritika na račun izdajničke politike Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji. Zato je i direktiva za njeno isključenje stigla direktno iz kabineta premijera. Gola je laž da je Sanda Rašković Ivić, kako kaže vrh stranke, došla u sukob sa politikom DSS zbog zajedničkog kandidata opozicije za predsednika republike. Nikada do sada nijedan stranački organ nije raspravljao o budućim predsedničkim izborima, a najmanje o zajedničkom kandidatu opozicije", dodaje se u saopštenju.

Dosadašnji pokrajinski odbor DSS-a naveo je da prestaje njegov rad, jer su svi članovi odbora delegirani iz skupštinskih odbora koji više nisu u stranci, a da vrh stranke dokumentaciju, stranačku arhivu i opštinske pečate može da preuzme na licu mesta, kao i da plati troškove putovanja jer je "finansijski zaimao stvarajući raznorazne koalicije sa SNS".

"Pokrajinski odbor DSS na kraju podseća Aleksandra Popovića, glavnog kreatora kolaboracije sa SNS, što je dovelo do masovnog napuštanja i razbijanja stranke, da je sada stvarno zaslužio ministarsku funkciju. Pretpostavljamo da će njegove zasluge aktuelni srpski premijer znati da ceni", dodaje se.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi odbori sa Kosova napustili DSS

Izvor: N1 televizija, 25.Okt.2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) sa Kosova obavestio je vrh stranke da su svi opštinski odbori na Kosovu napustili tu partiju zbog, kako su naveli, izdajničke politike koju DSS zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS) vodi prema pokrajini..."Shodno izdajničkoj politici DSS koju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.