Konsultacije o novoj vladi od nedelje

Izvor: RTS, 31.Maj.2016, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konsultacije o novoj vladi od nedelje

Kako RTS saznaje, konsultacije o sastavu nove vlade mandatara Aleksandra Vučića počeće od nedelje nakon konstituisanja Narodne skupštine.
Konsultacije o novoj vladi mandatara Aleksandra Vučića i predstavnika ostalih političkih stranaka koje su prešle cenzus počeće posle konstituisanja republičkog parlamenta, saznaje RTS.
Iako je bilo najavljeno da ti razgovori počnu sutra, prvi sagovornici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u sedište Srpske napredne stranke očekuju se od nedelje. 
Vučić je ranije najavio za 2. jun konstituisanje pokrajinskog parlamenta, a za 3. ili 4. jun konstituisanje republičkog parlamenta.
"Nedelju dana kasnije je realno da se krene u formiranje pokrajinske vlade, zatim i republičke i sve bi trebalo da bude završeno do 16. juna", rekao je Vučić nakon prošlonedeljne sednice Predsedništva SNS-a. 
Iako je SNS otvoren za razgovore sa svim političkim partijama koje su zainteresovane, to ne znači, precizirao je mandatar, da će svi ući u novu vladu.  
Vladu Srbije bira Narodna skupština posle konstituisanja, na predlog kandidata za predsednika Vlade, a Skupština odlučuje o izboru Vlade u celini.
Vlada je izabrana većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sledeće nedelje razgovara sa strankama o novoj Vladi

Izvor: N1 televizija, 31.Maj.2016

Kako RTS saznaje, konsultacije o sastavu nove Vlade mandatara Aleksandra Vučića počeće od nedelje nakon konstituisanja Narodne skupštine, saznaje RTS...Vučić će, prema saznanjima RTS-a, sa predstavnicima ostalih političkih stranaka koje su prešle cenzus, razgovarati posle konstituisanja republičkog...

Nastavak na N1 televizija...

Mediji: O vladi iduće nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2016

Konsultacije o sastavu nove vlade mandatara Aleksandra Vučića počeće od nedelje nakon konstituisanja Skupštine Srbije, javlja večeras RTS...Iako je bilo najavljeno da ti razgovori počinu sutra, prvi sagovornici u sedište Srpske napredne stranke očekuju se od nedelje...Vučić je ranije najavio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Konsultacije o sastavu vlade počinju u ponedeljak

Izvor: Blic, 01.Jun.2016, 15:50

Konsultacije mandatara za sastav Vlade i predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića o sastavu Vlade sa drugim partijama najverovatnije će početi u ponedeljak, nezvanično saznaje agencija Beta...Glavni odbor SNS ovlastio je u subotu Predsedništvo stranke da pregovara o koalicijama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.