Izvor: Danas, 28.Jan.2015, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Obame poslanici SNS, SDPS i SPO

Beograd - Tradicionalnom Molitvenom doručku sa Barakom Obamom u Vašingtonu ove godine prisustvovaće poslanici Zoran Babić, Vladimir Marinković i Aleksandar Jugović, kao i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović. Tokom četvorodnevnog boravka u SAD iz Srbije, kako sami napominju, u nizu sastanaka sa partnerima iz Senata i Kongresa nastojaće da promovišu Srbiju i njene mogućnosti za investiranje.

„Jedan od naših najznačajnijih susreta svakako će biti razgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << sa američkim senatorom Markom Rubiom, koji je nedavno najavio nominaciju za republikanskog predsedničkog kandidata na izborima 2016. Imaćemo sastanke u Stejt departmentu, Helsinškom komitetu i Kongresu. Kolegama iz Kongresa predočićemo da je u Srbiji poboljšan ambijent za ulaganje, da su doneti neophodni zakoni i zamolićemo ih da oni kroz svoje kontakte ubede američke investitore da ulažu kod nas“, kaže za Danas Vladimir Marinković, poslanik Ljajićevog SDPS, kome će ovo biti drugi put da prisustvuje Molitvenom doručku, koji se održava svakog prvog četvrtka u februaru mesecu.

Ni Zoranu Babiću, šefu poslaničkog kluba naprednjaka, ovo neće biti prvi put da prisustvuje svečanosti čiji je domaćin predsednik SAD Barak Obama. „Biće to četiri intenzivna dana u Vašingtonu. Planiramo susrete sa ljudima iz Senata, Kongresa, Stejt departmenta. Imaćemo prilike da se sretnemo sa našim starim znancem koji je oktobra posetio Srbiju, Jazom Derekom, direktorom Stejt departmenta, zaduženim za Jugoistočnu Evropu. Razgovaraćemo o stavovima Srbije o mnogim aktuelnim svetskim i regionalnim političkim i bezbednosnim pitanjima“, kaže Babić za Danas i dodaje da poslanici 3. februara zajedno putuju i da troškove boravka parlamentaraca u SAD snosi republički parlament. „Nema tu nikakve bahatosti i luksuza, jer mi nismo insistirali ni na biznis klasi, niti na smeštaju u nekom ekskluzivnom hotelu“, dodaje Babić.

Poslaniku Srpskog pokreta obnove Aleksandru Jugoviću ovo će biti prvi put da prisustvuje molitvenom doručku, za razliku od njegovog partijskog šefa Vuka Draškovića, koji je ponovo dobio poziv. Pozivnicu je dobio i Slobodan Petrović, poslanik liste „Srpska“ u kosmetskom parlamentu kome će ovo biti osmi put zaredom da početkom februara putuje u SAD.

Poziv upućen i drugim javnim ličnostima

Pozive da budu deo manifestacije u balskoj sali hotela „Hilton“ trebalo bi da dobiju i šef diplomatije Ivica Dačić, koji je bio tamo prošlog puta, zatim advokat Zdenko Tomanović, kao i lider SNP Nenad Popović, koji su već godinama na listi zvanica.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Ko će na Molitveni doručak?

Izvor: B92, 28.Jan.2015

Tradicionalnom Molitvenom doručku sa Barakom Obamom u Vašingtonu ove godine prisustvovaće poslanici Zoran Babić, Vladimir Marinković i Aleksandar Jugović...Takođe će prisustvovati i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović. Tokom četvorodnevnog boravka u SAD iz Srbije, kako sami napominju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.