Joksimović: SNS aplicira za EPP najkasnije u februaru

Izvor: Press, 22.Dec.2014, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: SNS aplicira za EPP najkasnije u februaru

Srpska napredna stranka najkasnije će u februaru sledeće godine aplicirati da bude pridruženi član ili posmatrač u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), izjavila je Jadranka Joksimović, internacionalni sekretar SNS i ministarka zadužena za evropske integracije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Joksimović je u izjavi za Danas objasnila da, s obzirom na to da Srbija još nije članica EU, SNS ne može biti punopravni član EPP, već će aplicirati za status pridruženog člana ili posmatrača. 



Ona je navela da trenutno rade na sadržinskom i tehničkom sređivanju programa i da se nada da će SNS aplicirati, ako ne do kraja decembra, onda u januaru ili februaru. 

"Posle toga, predstavnici EPP će doći u Srbiji kako bi se upoznali sa načinom rada naše stranke", rekla je Joksimovićeva i napomenula da SNS ima dobru saradnju s predstavnicima EPP i njihovu punu podršku.

SNS je prošle godine primljena u poslaničku grupu EPP u Savetu Evrope.

Evropska narodna partija okuplja evropske stranke desnog centra i predstavlja najuticajniju političku grupaciju u Evropi. Značaj i uticaj EPP se proteže od Saveta Evrope do Evropskog parlamenta i ima veliki uticaj na donošenje svih značajnih odluka u EU, odnosno velikom broju evropskih država, podseća list.

Sedište organizacije je u Briselu. Evropska narodna partija ima 78 članica iz 39 zemalja. 

Na spisku članica iz Srbije se nalaze Ujedinjeni regioni Srbije, koji više ne postoje, i Savez vojvođanskih Mađara, tu je Demokratski savez Kosova, koji predvodi Isa Mustafa, kao i Hrvatska demokratska zajednica, dok je među najvažnijim punopravnim članicama nemačka vladajuća partija Hrišćansko-demokratska unija (CDU), naveo je Danas.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.