Jerkov: Nisu reforme kad se predvidi pola milijarde evra za otpuštanje 100.000 ljudi

Izvor: Press, 26.Jul.2014, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Nisu reforme kad se predvidi pola milijarde evra za otpuštanje 100.000 ljudi

Jerkov je, na konferenciji za novinare u stranci, rekla da DS traži od Vlade Srbije i SNS da prestanu sa neodgovornim ponašanjem i izbegavanjem odgovornosti za katastrofalne posledice politike koju vode, posebno posle najave smanjenja penzija i plata.

Ona je rekla da "cenu nesposobnosti, ne samo ove već i prethodne dve vlade - premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ivice Dačića i rekonstruisane, plaćaju građani Srbije, radnici kojima je Zakon o radu umanjio prava, a sve to zbog toga što (Vlada) ne zna kako da privuče strane investicije".

"Imali smo priliku da čujemo da su krivi radnici, građani, međunarodna zavera protiv premijera, ali ne i ko je u ovoj i u prethodne dve vlade odgovoran", istakla je Jerkov.

Prema njenim rečima, DS zna da reforme nisu kada se povećavaju porezi i smanjuju plate, kada se u budžetu predvidi 500 miliona evra za otpremnine za 60.000 do 100.000 radnika ili kada se samo dan po usvajanju Zakona o zapošljavanju u javnom sektoru zaposli više od 30.000 stranačkih pripadnika.

U zemlji jedino rastu javna potrošnja i dug, deficit i broj nezaposlenih, dodala je Jerkov.

Jerkov je na početku obraćanja novinarima citirala izjave premijera Vučića od 10. marta, 27. aprila i 14. jula u kojima je rekao da neće biti smanjenja penzija.

"Očekujemo uvrede posle ove konferencije za novinare, ali tražimo da SNS odgovori kada će građanima biti bolje, da da jasne rokove, kaže koji je to razvojni plan i da li pored štednje na građanima i samo promocije SNS ume još nešto da radi", zaključila je Jerkov.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.