Jerkov: Nezakonita kampanja SNS u Majdanpeku

Izvor: RTS, 30.Avg.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Nezakonita kampanja SNS u Majdanpeku

Poslanica DS-a Aleksandra Jerkov zatražila je od Agencije za borbu protiv korupcije da speči SNS da u kampanji za lokalne izbore u Majdanpeku organizuju zdravstvene preglede za građane i dele školski priobor đacima.

Aleksandra Jerkov je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je obaveštena da SNS u okviru kampanje za lokalne izbore u Majdanpeku, koji se održavaju 7. septembra, danas deli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << školski pribor, sveske, knjige, prenosi Tanjug.

"DS je juče podnela prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije protiv SNS-a zato što je u Majdanpeku organizovala ginekološke i druge preglede za žene iz ove opštine. Agencija se oglasila i eksplicitno rekla da je to protiv zakona", rekla je Jerkov.

Ona je dodala da aktiviste SNS-a to nije sprečilo da u svojim prostorijama organizuju ginekološke preglede, da dele školski pribor, a za naredne dane najavljuju očne preglede i poklanjanje dioptrijskih naočara, što je, kako kaže, u suprotnosti sa zakonom.

"Zahtevam od Agencije za borbu protiv korupcije da onemnogući sve stranke da učestvuju u kampanji na ovakav način i da omogući da se kampanja za lokalne izbore kako u Majdanpeku tako i u ostalim opštinama odvija u skladu sa zakonom", rekla je Jerkov.

Komentarišući posetu premijera Aleksandra Vučića Nemačkoj i njegovo predstavljanje regionalnih infrastrukturnih projekata, Jerkov je naglasila da se ne zna koje je konkretne stvari Srbija dobila i šta je dogovoreno na sastanku.

Kaže da je premijer otišao u Nemačku sa planom za koji su i građani i poslanici prvi put čuli da postoji onoga momenta kada je počeo da se pojavljuje na naslovnim stranama medija.

"Voleli bismo da znamo šta se tamo desilo, šta je dogovoreno, koje su obaveze Srbije, koje su koristi. Pretpostavljamo da će i to, kao i sve drugo, svesti na puki marketing, a da građani Srbije od toga neće imati mnogo koristi", zaključila je Jerkov.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.