Irig: SNS preuzela vlast

Izvor: B92, 28.Jan.2015, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irig: SNS preuzela vlast

Vlast u Opštini Irig je promenjena, smenjen je predsednik Skupštine opštine, a za novog je izabran Vladislav Ilkić iz LSV.

Sednica je sazvana na inicijativu 12 odbornika Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i LSV, koji sada čine novu većinu od ukupno 13 odbornika, iako SNS na poslednjoj sednici Skupštine nije imao nijednog.

Kako je RTV preneo, pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve nedelje SNS je formirao odborničku grupu od čak devet članova.

Vlast u Irigu do sada su činili Demokratska stranka (DS), sa Savezom vojvođanskih Mađara, Novom Srbijom, Srpskom radikalnom strankom, PUPS-om, Jedinstvenom Srbijom i grupom građana.

Sa koalicionim partnerima DS je do sada imala većinu od 16 odbornika, a na sinoćnom zasedanju opštinskog odbora te stranke, formirana je nova odbornička grupa sa svega šest članova.

U Skupštini Opštine Irig ima 20 odborničkih mesta.

Iz DS su se na početku zasedanja žalili na kršenje procedura i tražili prekid zasedanja, ali je nova vladajuća većina ipak izglasala dopunjen dnevni red, na kojem se našlo i razrešenje predsednika opštine Vladimira Petrovića (DS).

DS je saopštila da je već pribavio mišljenje Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu o kršenju procedura, te da će tražiti poništavanje odluka Skupštine opštine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PROMENA VLASTI U IRIGU Koalicija naprednjaka i Čankove Lige

Izvor: Blic, 28.Jan.2015

Predsednik Skupštine opštine Irig Vladimir Petrović (DS) smenjen je na današnjoj sednici sazvanoj na inicijativu 12 odbornika Srpske napredne stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Socijalističke partije Srbije. Vladislav Ilkić iz LSV-a. uzarban je za novog predsednika opštine...SNS do pre...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.