ISTRAŽIVANJE: Vučić najpopularniji lider, tek tri stranke su iznad cenzusa!

Izvor: Kurir, 21.Dec.2014, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAŽIVANJE: Vučić najpopularniji lider, tek tri stranke su iznad cenzusa!

Rejting naprednjaka 51,1, SPS 10,8, dok DS drži sigurnih 6,6. Da na čelu SNS nije Aleksandar Vučić, čak 80 odsto simpatizera stranke ne bi glasalo za njih

BEOGRAD - Da na čelu Srpske napredne stranke nije premijer Srbije Aleksandar Vučić, naprednjaci ne bi imali sadašnju podršku birača jer 80 odsto simpatizera SNS ne bi glasalo za njih, pokazalo je novo istraživanje agencije Faktor plus.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Ako bi parlamentarni izbori bili održani danas, za SNS bi glasalo 51,1 odsto birača, za socijaliste 10,8, za DS 6,6 odsto, a sve ostale stranke bi ostale ispod cenzusa.

Situacija je nešto drugačija sa ostalim partijama. Da Ivica Dačić nije predsednik SPS, za socijaliste ne bi glasalo 38 procenata, ali 43 odsto njih ipak bi, a da Bojan Pajtić nije lider DS, 67 odsto bi glasalo za njih, a tek 16 odsto ne bi.

- Rezultati potvrđuju da je Vučić najjača figura u svojoj stranci, ali je to podatak koji bi trebalo da zabrine njegove saradnike koji nemaju tako dobar imidž kao premijer - kaže Vladimir Pejić, direktor Faktor plusa, i dodaje:

- Kad je reč o DS, unutar njih i dalje traje proces konsolidacije, dok SPS kao stranka koja 25 godina egzistira na političkoj sceni ima standardnu podršku biračkog tela bez obzira na to ko se nalazio na njenom čelu - zaključuje Pejić.

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar, kaže da stranke crpu moć iz medijske i političke harizme lidera.

- To je potvrda da je Vučić pokazao svoje liderske sposobnosti kao premijer. On je neko ko u očima građana politički stoji iza borbe protiv kriminala i korupcije, što ide ka pravičnijoj državi i što građani pozitivno ocenjuju - kaže on.

(D. L.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vučić najpopularniji lider, tek tri stranke su iznad cenzusa!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2014

Da se parlamentarni izbori održavaju danas, cenzus bi prešli samo SNS, SPS i DS, a da Vučić nije na čelu Naprednjaka, 80 odsto trenutnih simmpatizera te stranke, ne bi glasalo za njih pokazalo je najnovije istraživanje..Rejting SNS-a je i dalje daleko viši od ostalih, 51.1 odsto, dok SPS drži...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.