Skupština sebi smanjuje budžet za 400 miliona

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2016, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština sebi smanjuje budžet za 400 miliona

Skupštinski Odbor za finansije usvojio je danas amandman kojim će se budžet Skupštine Srbije umanjiti za 400 miliona dinara.

Taj amandman biće upućen poslanicima na usvajanje na sednici koja počinje danas popodne, a na kojoj će se raspravljati o Predlogu budžeta Srbije za 2017. godinu i pratećim zakonima.

Predsednica parlamenta Maja Gojković ranije danas je ukazala na tu inicijativu i pohvalila poslanike SNS-a, koji su to predložili i inicirali da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << smanji budžet koji je predviđen za Skupštinu, iako je, kako je napomenula, taj budžet urađen u okvirima koje je dozvolilo Ministarstvo finansija.

"Uspeli smo da smanjimo predlog budžeta za 400 miliona, tako da će i budžet za Skupštinu biti mnogo manji, a niko nije planirao da se podignu plate - već 10 godina poslanici nisu dobili povećanje plate i po tome smo najniži u Evropi i regionu", rekla je Gojkovićeva, dodavši da su smanjene i investicije.

Gojković: U okviru SNS nije bilo reči o novim izborima

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da u okviru vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) nije bilo reči o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora zajedno s predsedničkim, niti je premijer Aleksandar Vučić tako nešto inicirao.

"Ja sam sve videla iz medija. Mogu da potvrdim da nije bilo razgovora o tome ni u okviru SNS-a, ni u okviru partija vladajuće većine, niti je premijer inicirao tako nešto. Ni oko kandidata (za predsedničke izbore) ni oko izbora. Ovo što se spominje, to su normalni zakonski okviri i u krajnjoj meri i distanci (predsednički izbori) moraju biti održani u aprilu", rekla je Maja Gojković za televiziju Pink.

Ona je ocenila da od eventualnog održavanja parlamentarnih izbora građane mnogo više zanima kako će živeti u 2017. godini, koliko para će imati, kakav će biti novi budžet Srbije i kako će proteći tok sednice parlamenta na kojoj će taj dokument biti usvojen, odnosno kako će se poslanici odnositi prema tom ozbiljnom pitanju.

Predsednica parlamenta je ocenila da izbori nisu tema broj jedan za građane i da zbog toga o tome nije ni bilo razgovora.

Govoreći o predstojećoj sednici parlamenta na kojoj će biti raspravljano o budžetu, ona je rekla da će danas, nakon sednica odbora, poslanici preći na usvajanje obimnog dnevnog reda i izrazila nadu da će sve proteći u redu, odnosno da će i poslanici opozicije "imati dobre argumente", to jest da neće biti psovki i nasilja.

Ona je dodala da ima informacije da će prilikom usvajanja budžeta u parlament doći svi ministri, na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Predsednički izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Izbori građanima nisu prva tema, zato nismo razgovarali"

Izvor: B92, 04.Dec.2016

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da nije bilo reči o eventualnim partlamentarnim izborima i kandidatima za predsednika..."Mogu da potvrdim da nije bilo razgovora ni u okviru SNS, niti u okviru partije vladajuće većine, nije ni premijer inicirao tako nešto ni oko kandidata...

Nastavak na B92...

Maja Gojković: U okviru SNS nije bilo reči o novim izborima

Izvor: Beta, 04.Dec.2016

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da u okviru vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) nije bilo reči o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora zajedno s predsedničkim, niti je premijer Aleksandar Vučić tako nešto inicirao."Ja sam sve videla iz medija. Mogu da potvrdim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.