Izvor: Politika, 29.Nov.2014, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansira nas srpska dijaspora

Potpisivanjem antiustavnog Briselskog sporazuma i ekonomskim urušavanjem države, Srpska napredna stranka je nastavila politiku Borisa Tadića. To je razlog zašto pokret Dveri insistira na objedinjavanju svih srpskih rodoljuba u zajednički opozicioni front protiv ove vlasti.

„Došlo je vreme da im se skupa suprotstavimo, da formiramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << jaku srpsku opoziciju i ponudimo rešenje koje građani Srbije traže. To je porodična politika i ekonomski patriotizam, ulaganje u domaću privredu i poljoprivredu kroz stratešku saradnju sa Rusijom”, rekao je Boško Obradović, član Starešinstva pokreta Dveri u intervjuu za „Politiku”.

Da li je dogovor DSS i Dveri svojevrsna koalicija i u čemu se razlikujete od ostalih patriotskih partija?

Pokret Dveri i DSS postigli su dogovor o početku zajedničke opozicione saradnje protiv ove vlasti. Naš cilj nije da se razlikujemo od ostalih patriotskih partija, već da se razlikujemo od vlasti. S drugim patriotskim organizacijama imamo dosta sličnosti i poneku razliku, na čijem prevazilaženju treba raditi i usredsrediti se na zajedničku opozicionu borbu u cilju smene ove vlasti.

U predizbornoj kampanji iz 2012. godine pojedini mediji su vas prozivali da ste trojanski konj DS-a. Čak se spekulisalo da je Dragan Đilas finansirao vašu kampanju. Ko finansira Dveri?

Za četiri godine bavljenja politikom čuo sam da su Dveri finansirane ne samo od Đilasa i DS-a, što je inače bila Vučićeva podmetačina, već i od DSS-a, SPS-a, CIA, KGB-a, Vučića... Razumem da je u Srbiji teško shvatljivo, posle tolikih negativnih iskustava s našim političarima u poslednjih 25 godina, da postoji jedna politička organizacija iza koje stoji narod, to jest naši simpatizeri, koji i finansijski podržavaju naš rad da bi imao ko da ih zastupa na političkoj sceni. Ovo se posebno odnosi na Srbe u rasejanju, koji su već punih 15 godina najznačajniji finansijer svih naših aktivnosti.

Da li bi Vojislav Šešelj mogao da postane lider patriotske koalicije?

Vojislav Šešelj bi mogao da postane lider u pokazivanju dobre volje za zajedničku opozicionu saradnju svih patriotskih političkih organizacija protiv ove vlasti. On ranije nije bio sklon toj saradnji, što ne znači da u ovim novim okolnostima ponovo neće biti za to.

Kakva je veza pokreta Dveri sa navijačkim grupama?

Mi smo svi srpski navijači: navijamo za srpsku reprezentaciju i naše predstavnike u svim sportovima, a mnogi među nama navijaju i za različite domaće sportske klubove. Ne razumem zašto su jedino srpski navijači stalno na tapetu domaće i svetske javnosti. Kada hrvatski navijači divljaju po Italiji, bugarski u Sofiji ili albanski po Beogradu, to će malo ko osuditi. Ali su zato srpski navijači, što se kaže, uvek „najgori od sve dece”. Nisam spreman da učestvujem u tome.

D. Spalović

objavljeno: 29.11.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.