Dogovoreno u Medijani - Krstić novi predsednik Opštine

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jun.2016, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoreno u Medijani - Krstić novi predsednik Opštine

Vlast u niškoj Opštini Medijana formiraće SNS i SPS uz podršku 2 odbornika Grupe građana “Iskreno za Niš”, potvrdio je za “Južne vesti” kandidat za predsednika Opštine Milan Krstić iz Srpske napredne stranke.

Konstitutivna sednica parlamenta u Opštini Medijana biće održana u četvrtak 30. jun, a pored rukovodstva Skupštine, biće izabran i deo izvršne vlasti.

Krstić kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da će pored njega biti predloženo kompletno Opštinsko veće. O imenima nije hteo da govori, ali kaže da je raspodela takva da SNS ima 3 većnika, a Pokret socijalista i Jedinstvena Srbija po jednog.

Socijalistička partija Srbije će imati mesto predsednika SKupštine, ali je i dalje nepoznanica ko će to biti. Zakonski ta pozicija će pripasti jednom od 3 odbornika koje ima SPS u ovoj opštini - Žarko Ranković, Blagoja Stančevski ili Zorica Tadić Milošević.

Kako kaže Krstić, u novom sazivu SNS će imati 12 odbornika iako su na izborima osvojili 10 mandata, a razlog tome je podrška “iskreno za Niš”.

Srđan Aleksić koji je predvodio listu “Iskreno za Niš” nikada nije napuštao Srpsku naprednu stranku svoje mandate je vratio SNS-u i on će biti zamenik predsednika Skupštine u Gradskoj opštini Medijana - rekao je Krstić.

Podsetimo, i do sada je u Medijani ista koalicija bila na vlasti s tim što aktuelni predsednici Opštine i Skupštine Zoran Stojanović i Momčilo Radojičić nisu u planovima novog rukovodstva.

Kanidat SNS za novog predsednika Opštine Medijana Milan Krstić po struci je diplomirani ekonomista i bio je nosilac liste koalicije koju je predvodila ova stranka u Medijani.

U prethodnom sazivu je bio zamenik predsednika Opštine dok nije razrešen sa te funkcije nakon afere o stranačkom zapošljavanju u Medijani o kojoj je Krstić javno govorio.

Izabran je i za predsednika Vaterpolo kluba Nais, a tu funkciju i danas obavlja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

SNS, SPS i Srđan Aleksić formiraju vlast u GO Medijana

Izvor: NiskeVesti.rs, 28.Jun.2016

Konstitutivna sednica Skupštine Gradsktie opštine Medijana zakazana je za 30. jun. Na njoj že biti izabran predsednik Skupštine, postavljeni sekretari, ali na dnevnom redu je i izbor predsednika Opštine, kao i članova veća...  Novi predsednik Gradske opštine Medijana biće Milan Krstić iz...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.