Đukanović: SNS traži razrešenje zaštitnika građana Saše Jankovića!

Izvor: Kurir, 28.Jan.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: SNS traži razrešenje zaštitnika građana Saše Jankovića!

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović izjavio je danas da će početi prikupljanje potpisa u poslaničkoj grupi naprednjaka za razrešenje Saše Jankovića sa funkcije zaštitnika građana jer smatra da Janković ne obavlja dobro svoj posao i narušava kredibilitet te institucije.

Đukanović je na sednici skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti rekao da Janković izjavama o prisluškivanju sindikalaca, političara i nosioca pravosudnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << funkcija urušava ugled Vojnobezbednosne agencije i stvara paranoju među građanima.

Janković je reagujući na te navode rekao da ako se za govornicom govori o tome da on ugrožava sistem bezbednosti onda to znači da je izdajnik. On je zatim pročitao dokument u kome se navodi da je VBA vršila praćenje i kontrolu aktivnosti Srpske radikalne stranke 15. novembra 2014. godine kada je organizovan miting u centru Beograda povodom povratka lidera te stranke Vojislava Šešelja u Srbiju, iako nije bilo indicija da pristalice SRS planiraju napada na Ministarstvo odbrane ili Vojsku Srbije.

"Ja nemam pouzdana saznanja da je taj dokument tačan i verodostojan, ali imam ozbiljnu sumnju koju treba da proverim. Protivzakonito je prikupljanje podataka koji nisu u skladu sa Zakonom o VBA. VBA je nadležna za kontraobaveštajnu bezbednosnu zaštitu Ministarstva odbrane i VS i da u ovom papiru stoji i jedna indicija da pripadnici SRS planiraju napad na Ministarstvo i VS tada bi mogli razgovarati, ali takva saznanja nisu navedena u dokumentu", rekao je Janković.

On je dodao da takvih dokumenata o nepravilnostima u radu ima još i da ih treba ispitati. Na to je reagovao ministar odbrane Bratislav Gašić navodeći da oni rade sve u skladu sa zakonom i da Janković može doći u VBA i da će mu se na proveru dati sva dokumenta. Predsedavajući je nakon toga odredio pauzu, a sednica će biti nastavljena nakon završetka glasanja o izmenama i dopunama zakona o odbrani i Vojsci Srbije koje su na dnevnom redu sednice republičkog parlamenta
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.