Dijani Vukomanović prosveta?

Izvor: Press, 21.Apr.2014, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijani Vukomanović prosveta?

Taj list navodi da će SPS u vladi imati barem dva mesta, i da bi potpredsednica SPS-a Dijana Vukomanović mogla biti ministarka prosvete.
Danas navodi da u SNS još nisu utvrdili imena kandidata za mesta predsednika parlamenta i potpredsednike, ali da su Zoran Babić, Jadranka Joksimović i Goran Kneževića, najozbiljniji kandidati za predsednika Skupštine Srbije.
Potpredsednike skupštine imaće i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koalicija okupljena oko SPS-a, DS i Nova demokratska stranka. Socijalisti bi ukoliko dobiju više resora u Vladi Srbije, mesto potpredsednika skupštine najverovatnije prepustili PUPS-u, navodi ovaj list.

Takođe dodaje i da bi nova Vlada Srbije trebalo da ima najviše 15 resora i premijera.

Još nije jasno da li će Vlada imati dva ili jednog potpredsednika, ali bi, kako sada stvari stoje, Ivica Dačić trebalo da bude potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova. Drugi potpredsednik mogla bi biti Zorana Mihajlović, potpredsednica SNS, navodi Danas

SPS bi mogao da ima i resor prosvete na čijem čelu bi mogla biti Dijana Vukomanović, a potpredsednica SPS-a je i prilikom nedavne rekonstrukcije Vlade Srbije slovila za jednog od kandidata za tu funkciju. Ukoliko ostane samo ministarstvo saobraćaja Aleksandar Antić bi zadržao tu ministarsku funkciju, ali bi u slučaju spajanja ministarstava građevine i saobraćaja SNS vodio to ministarstvo.

Štampa već danima piše o tome ko će biti na čelu kog ministarstva i ponavlja da bi Rasim Ljajić mogao da vodi ministarstvo rada i socijalne zaštite, Lazaru Krstiću ostaju finansije, Vanji Udovičiću sport i omladina, a Ivanu Tasovcu kultura.

Danas navodi da bi Kori Udovički mogla da vodi resor energetike u slučaju da Zorana Mihajlović prihvati potpredsedničku funkciju, da Igoru Miroviću ostaje privreda, Nikoli Selakoviću ili Dejanu Đurđeviću pravda, da će Nebojša Stefanović biti na čelu MUP-a a Nebojša Rodić odbrane.

Spekuliše se da bi Dragan Glamočić mogao ostati ministar poljoprivrede, ali je jedan od ozbiljnijih kandidata za to mesto Danilo Golubović, dosadašnji državni sekretar Ministarstva poljoprivrede.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.