Demokrate izašle iz vlasti u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate izašle iz vlasti u Pančevu

Na sednici Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Pančevu, kojoj je prisustvovao i predsednik Pokrajinskog odbora ove stranke Miroslav Vasin, doneta je odluka da Demokratska stranka napusti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i izađe iz vlasti. Na sednici koja je trajala skoro četiri sata, formiran je i Izborni štab za predstojeće lokalne i pokrajinske izbore.

Na vlasti u Pančevu, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, Demokratska stranka je bila nešto više od dve godine.

Na pitanje kako će voditi predizbornu kampanju na lokalu i na čemu će se zasnivati kritika SNS, kada su zajednički učestvovali u donošenju bitnih odluka za Grad, pančevačke demokrate kažu da će biti konstruktivna opozicija.

"Sve ono što je dogovoreno u ranijem periodu sa SNS ćemo i dalje podržavati. Sve što SNS i njeni budući partneri budu predložili, a dobro je i u interesu građana Pančeva, mi to sigurno nećemo odbiti", objašnjava Predrag Bogatinčević, predsednik GO DS.

Prema koalicionom sporazumu, demokrate imaju mesto predsednika Skupštine, tri odbornika i direktora Javno komunalnog preduzeća. Gradski odbor od njih traži da podnesu ostavke.

Demokratska stranka trenutno ima 15 odbornika, nakon što je njih troje ovih dana prešlo u Srpsku naprednu stranku, koja je od poslednjih izbora u Pančevu gotovo udvostručila broj odbornika. Zbog toga, demokrate podržavaju predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine, da odbornici ubuduće pred skupštinskom govornicom obrazlože razloge svog prelaska iz jedne stranke u drugu.

Imaju obavezu, makar moralnu, da se pojave i kažu zbog čega im je sada odjednom neka druga strana interesantnija. I to sve u dva dana, jer da se ne zaboravi, neki od njih su do juče sedeli ovde sa nama. Nije da se nisu ljuti pojavljivali 3-4 meseca, pa smo mi mogli nešto da pretpostavimo. Mi smo razgovarali kao stranački prijatelji i odjednom ih nema i zato postoji potreba za nekim objašnjenjem", kaže Bogatinčević.

Očekuje se u najskorije vreme održavanje vanredne sednice skupštine, na kojoj će se saznati ko će zameniti demokrate na najvišim funkcijama u gradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DS ide peške po glasove

Izvor: Večernje novosti, 05.Sep.2015

DEMOKRATE će do 15. oktobra skrojiti liste svojih kandidata za odbornike i gradonačelnike, a zatim će punom parom krenuti u kampanju. Kako nam je rečeno u Krunskoj, s obzirom na finansijske teškoće u kojima je stranka više od godinu dana, ovog puta neće ići na skup marketing u medijima i na...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.