DS pozdravila odluku o prelevmanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS pozdravila odluku o prelevmanima

Demokratska stranka (DS) pozdravila je danas odluku Vlade Srbije da se usvoji njen zahtev za zaštitu mlekarske industrije aktiviranjem člana 32. Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Srpska napredna stranka (SNS) poručila je danas da će nastaviti da ispravlja "sve greške koje su proizvod neodgovornih i kriminalnih odluka stručnjaka iz Demokratske stranke (DS)".

"Iako je premijer Srbije, iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo njemu poznatih razloga, nazvao ŠP 'kriminalnim dogovorom', dobro je što se teret dokazivanja njegovog proevropskog ubeđenja neće više prebacivati na naše poljoprivrednike", piše u saopštenju DS.

Vlada i Ministarstvo poljoprivrede, kako se navodi, veoma jasno su "pokazali brigu za poljoprivredu" Srbije tako što su "pustili da grad uništi ceo rod voća i povrća", a da nisu ponudili adekvatnu kompenzaciju za "štetu koju su svojom nesposobnošću napravili".

DS postavlja pitanje ministarki poljoprivrede Snežani Bogosavljević-Bošković zašto joj je toliko dugo vremena trebalo da reaguje na prekomeran uvoz mleka i ko će da pokrije štetu koju su mlekari trpeli dok je njeno ministarstvo pravilo "višemesečne analize".

"Ukoliko njeno ministarstvo 'čvrsto ostaje na evropskom kursu', kako tvrdi, ko će onda da pokrije gubitke koje su poljoprivrednici pretrpeli zbog njenog nečinjenja, tj. čekanja premijera da joj javi šta da odluči? U Evropi, za koju se nadamo zajedno zalažemo, nije moguće ne postaviti pitanje lične odgovornosti za štetu koju ste prouzrokovali svojim neznanjem i nesposobnošću. Zbog toga očekujemo da ministarka poljoprivrede pokaže minimum profesionalnog integriteta i podnese ostavku", poručuju demokrate.

SNS: Nastavićemo da ispravljamo greške DS

"Vlada Srbije, predvođena Srpskom naprednom strankom, uložila je maksimalne napore, ne ugrožavajući evropski put Srbije, da se sačuvaju interesi građana i umanje katastrofalne posledice ŠP u oblasti poljoprivrede, a nastaviće da ispravlja sve greške koje su proizvod neodgovornih i kriminalnih odluka i Bojana Pajtića, i Božidara Đelića, i svih ostalih stručnjaka iz DS-a", navela je SNS u saopštenju.

SNS je ocenila da je DS, dok je "gospodarila Srbijom", činila sve da "uništi srpskog seljaka i domaćina", između ostalog i potpisivanjem "katastrofalnog" Sporazuma sa EU u oblasti poljoprivrede.

"Nikakvo naknadno pravdanje i izvinjavanje Bojana Pajtića, kako je DS vodila Srbiju po međunarodnom diktatu, ne vodeći računa o interesima građana Srbije, ne može poništiti sve skandalozne odluke demokrata", piše u saopštenju.

SNS je navela da "nema kraja bezobrazluku Demokratske stranke" kojoj je poručila da, "umesto što se bavi pisanjem licemernih saopštenja, pozove predsednika svoje stranke i šefa vojvođanskog kriminalnog režima, Bojana Pajtića, da odmah, i bez daljeg odlaganja, podnese ostavku, i oslobodi građane Vojvodine bahatosti, rasipništva i otimanja narodnih para".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Nastavićemo da ispravljamo greške DS

Izvor: Blic, 03.Jun.2015

Srpska napredna stranka (SNS) poručila je danas da će nastaviti da ispravlja "sve greške koje su proizvod neodgovornih i kriminalnih odluka stručnjaka iz Demokratske stranke (DS)"...SNS je to saopštila pošto je DS pozdravila odluku Vlade Srbije da aktiviranjem člana 32 Sporazuma o stabilizaciji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.