DS neće ulaziti u koncentracionu vladu

Izvor: Akter, 22.Avg.2014, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS neće ulaziti u koncentracionu vladu

Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu je odlučio da DS neće ulaziti u tzv. koncentracionu vladu u Vojvodini, niti na bilo koji način sarađivati sa SNS

Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu usvojio je jednoglasno dokument "Usaglašeni stavovi tehničkih grupa DS, LSV i NDS za razgovore o rekonstrukciji pokrajinske vlade oko zajedničke politike, načina funkcionisanja koalicije i izgleda buduće pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << vlade", saopštile su danas demokrate i navele da neće ulaziti u koncentracionu vladu u Vojvodini.

Dokument su 15. avgusta usaglasili timovi sve tri stranke i o donetoj odluci su obavešteni NDS i LSV i predložen je nastavak razgovora o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu je, na istoj sednici, jednoglasno doneo odluku da Demokratska stranka neće ulaziti u tzv. koncentracionu vladu u Vojvodini, niti na bilo koji način sarađivati sa SNS, s obzirom da, kako navode, ne dele nijedan zajednički stav o Vojvodini i njenim najznačajnijim vrednostima.

"Demokratska stranka se uvek zalagala za multietničku, evropsku i građansku Vojvodinu i spremna je na saradnju sa svim političkim strankama koje su u prošlosti podržavale i danas podržavaju ovakvu Vojvodinu, a SNS sigurno nije među njima", navodi se u saopštenju Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.