DS: Naprednjak fizički napao odbornika DS u Titelu

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Naprednjak fizički napao odbornika DS u Titelu

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da je aktivista Srpske napredne stranke (SNS) u Titelu Zoran Pavlović fizički napao odbornika DS-a u tom mestu Šandora Šereša.

DS je u saopštenju naveo da je Pavlović prvo pretio smrću Šerešu, a potom je i fizički nasrnuo na njega na ulici. Dodaje se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je napad, kao i pretnje, prijavljen policiji, ali nadležni organi nisu reagovali.

DS je ocenio da se pritisci na njihove članove u poslednje vreme još više pojačavaju i podsetio da je pre deset dana kamenovana porodična kuća pokrajinskog poslanika DS iz Žitišta Igora Salaka, a predsednici Skupštine opštine Beočin Vidani Nedić su upućene pretnje smrću.

Ta stranka je podsetila da je prošlo nedelju dana od kako je pokrajinski poslanik Jovan Tišma javno izneo da mu je nudjeno da se, u zamenu za napuštanje poslaničkog kluba DS, proces koji se vodi protiv njega završi oslobadjajućom presudom, uz uveravanje da o tome postoji dogovor sa ministrom pravde i  predsednikom Vrhovnog kasacionog suda.

Tišma je tada zatražio da državni organi ispitaju ovaj slučaj i dodao da je spreman da na poligrafskom ispitivanju ponovi sve što je rekao.

"U demokratskim državama, vlast se menja na izborima,  ne ucenama, pretnjama po život, kamenovanjem kuća i hajkom na ljude drugačijeg političkog opredeljenja", navodi se u saopštenju DS-a.

Novosadski odbor te stranke danas je ponovo optužio gradske vlasti da ništa ne čine kako bi zaustavile nasilje tom gradu.

"Neprihvatljiva je činjenica da se u Novom Sadu svakodnevno dešavaju razbojništva, tuče, mafijaški obračuni, a da Grad ne čini ništa kako bi policijskoj upravi pomogao da se ovakvi dogadjaji svedu na minimum", piše u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Član SNS napao odbornika DS

Izvor: B92, 19.Dec.2014

Pokrajinski odbor DS saopštio je da je aktivista SNS u Titelu Zoran Pavlović fizički napao odbornika DS-a Šandora Šereša...DS je u saopštenju naveo da je Pavlović prvo pretio smrću Šerešu, a potom je i fizički nasrnuo na njega na ulici...Dodaje se da je napad, kao i pretnje, prijavljen policiji,...

Nastavak na B92...

DS: SNS aktivista nasrnuo na našeg odbornika, nadležni neće da reaguju!

Izvor: Press, 19.Dec.2014

Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu saopštio je danas da je aktivista Srpske napredne stranke Zoran Pavlović, nakon pretnji koje su prijavljene policiji, fizički na ulici nasrnuo na odbornika Demokratske stranke u Titelu Šandora Šereša. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.