DJB: Gašićevo zamrzavanje stranačkih funkcija neuverljivo

Izvor: RTS, 24.Maj.2017, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Gašićevo zamrzavanje stranačkih funkcija neuverljivo

Pokret "Dosta je bilo" ocenio je da je "tobožnje zamrzavanje" stranačkih funkcija Bratislava Gašića u SNS-u neuverljivo prikrivanje partijske degradacije bezbednosnih službi.
Budući šef Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić rekao je juče da je zamrzao članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i funkciju u Predsedništvu SNS-a.
"Uverljivo kao i zamrznutost guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković, koja sedi u Predsedništvu SNS-a kad god je neka važna odluka na redu i kad treba aplaudirati Vučiću", navodi se u saopštenju DJB-a.
DJB navodi da je rukovodeći položaj u Bezbednosnoj informativnoj agenciji jedno od najosetljivijih mesta i primer funkcije na koju je potrebno izabrati stručan i profesionalan kadar.
"Imenovanje Bratislava Gašića na mesto direktora BIA, keramičara koji je navodno završio ekonomski fakultet pre sedam godina iako nema pisanih tragova i dokaza da je završio ni srednju školu, predstavlja još jednu tešku povredu institucionalnog sistema države i školski primer kako partija nesposobnim kadrovima uništava državu", dodaje se u saopštenju.
DJB je ocenio da "odluka Aleksandra Vučića da visoko rangiranog partijskog člana SNS-a nagradi državnom funkcijom, koja je po zakonu zabranjena za stranačke funkcionere, vređa zdrav razum" kao i da je to "nova uvreda i za žrtve helikopterske nesreće u kojoj je poginulo sedam ljudi".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gašić po drugiput na funkciji

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2017

U utorak je kontroverzni kruševački biznismen, medijski mogul i bivši ministar odbrane Bratislav Gašić "zamrzao" članstvo u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci i pride visoku partijsku funkciju da bi prešao na jednu od najpoželjnijih u državi - na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.