CESID: SNS ubedljivo, tri stranke oko cenzusa

Izvor: NiskeVesti.rs, 25.Apr.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CESID: SNS ubedljivo, tri stranke oko cenzusa

Srpska napredna stranka pobedila je na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, i u budućem sazivu bi se moglo naći sedam stranaka, pošto su tri stranke oko cenzusa, saopštio je večeras, na poslednjoj konferenciji za štampu programski direktor CESID-a Đorđe Vuković.

Na osnovu 60 odsto prebrojanih glasačkih listića SNS je na prevremenim parlamentarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << izborima osvojila 51,5 odsto glasova, a u budućem sazivu parlamenta bi mogle da se nađu još SPS sa 12,4 odsto, SRS sa 7,7, DS sa 5,4 i Dveri-DSS sa 5 odsto glasova, preneo je programski direktor CESID-a Ðorđe Vuković.
IPSOS: Sedam stranaka u parlamentu Prema prvim preliminarnim rezultatima agencije Ipsos na osnovu 20 odsto obrađenog biračkog materijala, u parlament ulazi sedam stranaka. Prema njihovim rezultatima Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je 49,01 odsto glasova, koalicija okupljenaoko SPS-a 11,1 odsto, za Srpsku radikalnu stranku glasalo 8,1 odsto glasača. Demokratska stranka osvojila je 6,5 odsto, Koalicija Dveri-DŠ 5,2 odsto glasova, koalicija LDP-LSV-SVM 5 a Pokret Dosta je bilo 5,5 odsto glasova.
Iz minuta u minut: 23.38 - Srpska napredna stranka pobedila je na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, i u budućem sazivu bi se moglo naći sedam stranaka, pošto su tri stranke oko cenzusa, saopštio je večeras, na poslednjoj konferenciji za štampu programski direktor CESID-a Đorđe Vuković.
22.42 - Na osnovu 60 odsto prebrojanih glasačkih listića SNS je na prevremenim parlamentarnim izborima osvojila 51,5 odsto glasova, a u budućem sazivu parlamenta bi mogle da se nađu još SPS sa 12,4 odsto, SRS sa 7,7, DS sa 5,4 i Dveri-DŠ sa 5 odsto glasova, preneo je programski direktor CESID-a Đorđe Vuković.
22.15 - Prema rezultatima koje je CeSID saopštio, koalicija oko SNS je na republičkim izborima osvojila 51 odsto glasova birača, a SPS 12,1 odsto.
22.10 - CeSID: SNS je osvojio 51,50 odsto glasova, SPS 12,40
Opširnije na Tanjug.rs





Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.