Bez obzira na konačan rezultat izbora SNS ostaje vladajuća stranka

Izvor: Blic, 30.Apr.2016, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez obzira na konačan rezultat izbora SNS ostaje vladajuća stranka

Politička kriza koju stvaraju opozicione stranke ne može da promeni suštinski politički rezultat na izborima, odnosno to da je SNS pobedila i da će biti vladajuća stranka u zemlji, izjavo je danas politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

On je za TV Pink rekao da postoji niz različitih interesa i da je jedan od mogućih razloga izazivanja krize da se stavi znak pitanja nad demokratskom legitimacijom budućeg parlamenta i buduće vlade.

- Taj motiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi se posle dalje propagandno razrađivao tokom političke borbe ne bi li se ljuljala vlast s vremena na vreme i sejalao zrno sumnje na sve ono što radi - rekao je Stanković dodajući da je taj scenario "patentiran" mesecima pre izbora.

On je dodao da očekuje da se u sredu završi do kraja izborni proces i da onaj ko osvoji dovoljan broj glasova bude u parlamentu.

- Mene ovo nije naročito iznenadilo, jer opozicija funkcioniše po principu ajmo svi protiv (Aleksandra) Vučića, bez obzira na naše političke razlike. Ako je Vučić bio u nečemu u pravu kada je reč o proceni političkih događaja i kretanja u zemlji - to je onda stav da su se svi ujedinili protiv njega - kaže Vuk Stanković.

On je dodao da se kroz "političku halabuku pokušava zanemariti suštinsko pitanje - a to je ko odgovoran u opoziciji za tako slabe rezultate koje su postigli".

- Uprkos velikim najavama lidera opozicije svi su ušli u zonu političke neizvesnosti. Radi se o tome da umesto da analizirate svoje stanje, vi produkujete političku krizu i zanimljivo je da svi ti tradicionalisti danas, dan pred Uskrs, organizuju političke proteste i uzburkavaju Beograd - rekao je Stanković.

On kaže da se radi isključivo o tome da neke stranke ostanu u parlamentu.

- Bili u parlamentu DSS i Dveri, politički rezultat ne može da se promeni i SNS će biti vladajuća stranka - rekao je Stanković i ocenio da je politička kriza prouzrokovana time što opozicija nije postigla željen rezultat na izborima.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.