Babić: Vladu formirao život

Izvor: RTS, 24.Apr.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić: Vladu formirao život

Vladu sa 16 ministarstava, najmanju u protekle dve decenije, "formirao je život", rekao je šef poslanika SNS-a Zpran Babić.

Istakao je da tako koncipirana izvršna vlast proističe iz potrebe da se u najvećoj mogućoj meri racionalizuje trošenje sredstava iz budžeta, prenosi Tanjug.

"Vodila nas je ekonomičnost, racionalnost, kompaktnost i potreba da se vlada ponaša po sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spojenih sudova i da se zna ko šta radi i ko je za šta odgovoran", rekao je Babić novinarima u Skupštini Srbije.

Kako je objasnio, došlo je do prirodnog sažimanja resora, tako da u novoj vladi neće biti mešanja i dupliranja nadležnosti, jer tako izostaje i odgovornost.

Babić je dodao da je SNS ostala pri predizbornom obećanju da će javna preduzeća biti izmeštena iz ministarstava, tako da će u budućoj vladi će sva ta preduzeća, umesto pod kapu resornih ministarstava, biti stavljena u nadležnost Ministarstva privrede.

Upitan zašto u među predviđenim resorima nema ministarstva za Kosovo i Metohiju, Babić je odgovorio da je najvažnije da sredstva opredeljena za građane u pokrajini dođu na pravu adresu.

"Za SNS je odnos prema Kosovu i Metohiji u skladu sa Ustavom Srbije i Briselskim sporazumom koji želimo da implementiramo u punom kapacitetu. Anketni odbor je pokazao da su sredstva u vreme kada smo imali Ministarstvo za Kosovo i Metohiju trošena na neadekvatan način. Sredstva koja se upućuju tim ljudima moraju da dođu do tih ljudi i to je najvažnije. Cela vlada će u svim resorima voditi računa o svim građanima, pa tako i građanima na KiM", objasnio je Babić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.