Babić: Demokratska stranka je kao ebola

Izvor: Mondo, 23.Okt.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić: Demokratska stranka je kao ebola

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić rekao je danas da je rebalans budžeta za 2014. godinu posledica neodgovornog ponašanja bivšeg režima i uporedio Demokratsku stranku sa virusom ebole.

Foto: AP/Michael Duff

"Demokratska stranka je kao ebola zarazila naše finansije, ali mi se borimo i trudimo da izlečimo njihove brljotine", rekao je Babić novinarima u Skupštini Srbije.

Babić je naveo da je predložen rebalans >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << budžeta 2014. godinu deo reformskih mera politike vlade, za koje je ona dobila podršku većine građana.

"To je gorka pilula koju smo morali da popijemo radi našeg ozdravljenja", kazao je šef poslanika SNS.

Prema njegovim rečima, kada je SNS došao na vlast likvidnost budžeta je bila takva da je moglo da se isplati pola plate za zaposlene u javnom sektoru, dok je sada likvidnost takva da smo svetlosnim godinama udaljeni od bankrota.

Dodao je i da ne razume zašto se sada DS brine o sudbini državnih preduzeća, kada za njih nije mogla da pronađe strateškog partnera i kada je na njih trošila 750 miliona evra.

Šef poslaničke grupe SNS je kazao i da su davanja za političke partije veća, jer je tako propisao zakon koji je doneo DS.

Poslanici opozicije ranije danas u parlamentu oštro su kritikovali predlog rebalansa budzeta za 2014. godinu, istakavši da je on jasan dokaz nesposobnosti aktuelne vlasti.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.